EMSELLA® på Hagabadet

Effektiv bäckenbottenträning

Längtar du efter ett liv och en vardag där du inte behöver oroa dig för urinläckage? Med Emsella får du en helt smärtfri bäckenbottenbehandling som hjälper vid urininkontinens, bäckenbottenproblem och nedsatt intim tillfredsställelse orsakad av försvagad bäckenbottenmuskulatur.

Förbättrad livskvalitet

Behandlingsmetoden använder elektromagnetisk energi som ger tusentals sammandragningar under en enda session.

EMSELLA® är godkänd av FDA och har flera studier publicerade som visar att 95% upplever förbättrad livskvalitet efter att ha genomgått en kurbehandling med Emsella.

Hälsofrämjande effekter med Emsella

  • Stärker bäckenbottenmuskelaturen
  • Minskar urininkontinens och postförlossningsbesvär
  • Förbättrar intim tillfredsställelse

Så går behandlingen till

Helt påklädd genomför du en bekväm behandling i Emsella-stolen samtidigt som du kan koppla av med en bok eller lyssna på något i hörlurar.

Känslan är lite pirrande sammandragningar, då stolen levererar 12.000 knipövningar under en behandling på 28 min med hjälp av elektromagnetisk energi.

För din trygghet har vi legitimerad urolog och sjuksköterska kopplad till vår Emsella-behandling.

Efter min EMSELLA-kur på Hagabadet känner jag mig äntligen tryggare i min vardag.

Recension behandlingsgäst

Effektiv kurbehandling

För önskvärd effekt rekommenderas en kur om 6 behandlingar under 3 veckor, med 2-4 dagar mellan tillfällena. Du kan sedan boka in enstaka återbesök mellan 9 – 12 månader efter genomgången kur.

Medlemskap ingår för din helhetshälsa

På Hagabadet står helhetshälsa i centrum. Därför inkluderar vi en månads medlemskap när du bokar en EMSELLA-kurbehandling hos oss. En tid för dig att öka ditt välbefinnande med tillgång till spa, yoga, gym och gruppträning.

Vi finns här för dig

Har du frågor och funderingar är du välkommen att fylla i formuläret så kontaktar vi dig.

Till formuläret

VitalityLab

Behandlingen erbjuds på VitalityLab på Hagabadet i Haga och på Drottningtorget. Här finner du flera metoder med tidlös visdom, ny beprövad teknik och innovation för att hjälpa fler uppnå en vital och balanserad livsstil.

Vanliga frågor om Emsella

Ja, det är det tyvärr. Både hos män och kvinnor och av varierande orsaker. 

Nej, du behöver ingen remiss för att boka EMSELLA-behandling hos Hagabadet.

Ja. Kvinnor med inkontinens orsakad av förlossningsskador eller svåra förlossningar blir hjälpta av EMSELLA.

Ja. EMSELLA-behandling har dokumenterat goda resultat hos både unga och äldre kvinnor och män.

Ja, det är en positiv bieffekt. En väl fungerande och stark bäckenbottenmuskulatur är starkt bidragande för en kvinnas sexuella tillfredsställelse och för att kunna uppnå orgasm. Studier som gjorts visar att kvinnor som använde EMSELLA® fick ökad och förbättrad sexuell funktion, såväl gällande upphetsning och lubrikation. Dessutom fick de lättare orgasm och smärta vid samlag minskade (tack vare högre lubrikation). Kvinnorna som ingick i studien upplevde även ökad lust.

Ja. Emsella har god effekt mot nedsatt sexuell tillfredsställelse hos män, det är en positiv bieffekt av behandlingen. Vissa studier visar att erektil dysfuntktion ofta hänger ihop med inkontinens, då bäckenbottenmuskulaturens styrka och funktion är avgörande såväl för att svällkropparna i penis ska kunna bli blodfyllda som för att kunna kontrollera sin blåsa.

Nej. Behandling i Emsella-stolen är helt smärtfri.

Cirka 10 procent av den vuxna befolkningen i Sverige har någon form av inkontinensproblem, av dessa är cirka 75 procent kvinnor. Så du är inte ensam och det finns hjälp att få! 

Många upplever effekt redan efter första tillfället. Vid utebliven effekt efter 3 behandlingar utvärderas om EMSELLA-behandling är rätt för dig. En del patienter märker avtagande effekt efter 6-12 månader och kan då få en boosterbehandling (en till två behandlingar).  

Det rekommenderas att fortsätta med knipövningar mellan EMSELLA-kurerna. Precis som alla muskler i kroppen behöver bäckenbotten regelbunden träning. 

Man kan inte få EMSELLA-behandling när man har preventivmedel av metall eller under pågående menstruation. EMSELLA-behandling är heller inte möjlig om man har inopererade proteser eller implantat av metall som sitter mellan navel och knä alternativt i centrala nervsystem såsom ryggrad, huvud eller hjärta. Om du är osäker, kontakta oss. Hagabadet har en legitimerad sjuksköterska kopplad till EMSELLA-behandlingen som kan svara på eventuella medicinska frågor.


Inkontinens är när kroppen inte längre klarar att hålla inne urin eller avföring till dess att man går på toaletten.

Alla kan drabbas av inkontinens, såväl män som kvinnor. Att det är vanligare hos kvinnor kan delvis förklaras med att graviditet och förlossningar innebär stora påfrestningar för bäckenbotten och dess muskulatur och dels med att kvinnor oftare söker hjälp. Män som drabbas av inkontinens har ofta förstorad prostata (benign prostatahyperplasi, BPH). 

Rådgivning & frågor

Kön
Samtycke