2024-03-05 / Inspiration

HIFEM: Ny hjälp mot läckage

Emsella-HIFEM-studier

HIFEM: En ny hjälp mot läckage utan operation, stöd av forskning

HIFEM är en spännande nyhet för alla som kämpar med urinläckage – en lösning som inte kräver någon operation! Denna teknik har visat sig vara en räddare i nöden för många, inklusive kvinnor som upplevt förändringar efter graviditet eller menopaus, samt äldre män som genomgått prostataoperationer.

HIFEM, som är en förkortning för High-Intensity Focused Electromagnetic, använder starka magnetfält för att målinrikta och stärka bäckenbottenmuskulaturen. Behandlingen är helt smärtfri och kräver inga kirurgiska ingrepp. I stället sitter patienterna på en EMSELLA-stol som skickar ut magnetvågor, vilka arbetar på musklerna för att göra dem starkare.

En av de bästa aspekterna med HIFEM är det enkla och diskreta i behandlingen. Patienterna kan direkt återgå till sitt dagliga liv. Studier visar dessutom att behandlingen inte bara minskar urinläckage, utan även bidrar till ökad livsglädje och förbättrat sexliv.

Dessa lovande resultat stöds av flera forskningsstudier. Till exempel har studier utförda av ledande medicinska experter som Julene B. Samuels MD och Guerette N. MD visat på signifikanta förbättringar i livskvaliteten för kvinnor som behandlats med HIFEM för urininkontinens. En annan studie riktade in sig på äldre män med inkontinens efter prostataoperation och fann att HIFEM-behandling kunde erbjuda betydande förbättringar i deras livskvalitet.

Jämförelsestudier mellan HIFEM-teknologi och traditionella behandlingsmetoder såsom elektrostimulering har också visat på HIFEM:s överlägsenhet i att förbättra bäckenbottens integritet och funktion hos kvinnor efter förlossning. Forskning kring HIFEM:s effekter på kvinnors sexuella funktion visar dessutom på potentialen att adressera kvinnlig sexuell dysfunktion genom stärkande av bäckenbottenmuskulaturen.

Tänk dig att kunna leva ett liv fritt från oron över läckage – det är den möjlighet som HIFEM erbjuder. Det är en sann revolution för de som behöver det, och forskningen fortsätter för att fullt ut förstå hur vi bäst kan använda denna teknologi för att ytterligare kunna förbättra människors liv.

Läs mer om Emsella här

Fler artiklar

/
Inspiration

Sarah: ”Nu kan jag slappna av”

Sarah har tagit en kur med sex Emsella®-behandlningar på Hagabadet Hagas VitalityLab. Redan efter andra Emsella-behandlingen fick jag bättre kontakt med bäckenbottenmuskulaturen, längre upp och djupare in. Detta gjorde i sin…

/
Guide, Inspiration

7 tips för en härlig sommar i Göteborg

Upptäck våra 7 tips för en fantastisk sommar fylld av avkoppling på våra tre oaser.

/
Guide, Inspiration

7 tips på Mors dag presenter 2024

Den 26 maj firar vi mors dag. Skäm bort mamma eller den blivande mamman med en avkopplande stund på Hagabadet.

/
Inspiration

Jag älskar kyla och kryo gör mig både pigg och lugn

Mikael började med en ny veckorutin på Hagabadet. Kryobehandling är bara en del av hans investering i sitt eget vardagsvälmående. Sedan Hagabadet öppnade VitalityLab i november 2023 har han redan…

Läs fler artiklar Till aktuellt