Emsella, rådgivning på plats

Boka

Kostnadsfri rådgivning, 30 min

Längtar du efter ett liv och en vardag där du inte behöver oroa dig för urinläckage? Välkommen att boka in dig på en kostnadsfri rådgivning. Under rådgivningen får du möjlighet att ställa frågor och prata kring ditt unika behov. Du kommer även får möjlighet att provsitta stolen. Besöket tar ca 30 min och du kan välja rådgivning i Haga eller på Drottningtorget.

Information om behandling med Emsella

Emsella är en välbeprövad metod som hjälper vid urininkontinens, bäckenbottenproblem och nedsatt intim tillfredsställelse. EMSELLA använder elektromagnetisk energi som ger tusentals sammandragningar under en enda session. Helt påklädd genomför du en bekväm behandling i EMSELLA-stolen samtidigt som du kan koppla av med en bok eller lyssna på en podcast. Metoden har bevisad framgång och ökar livskvaliteten för kvinnor och män runt om i världen. Känslan är lite pirrande sammandragningar, då stolen levererar 12.000 knipövningar under en behandling på knappt 30 min.

Viktigt före din bokning, då ska du inte utföra Emsella

Om du är osäker, kontakta oss på vitalitylab@hagabadet.se före du bokar din Kostnadsfria rådgivning på plats. Vi kan alltid erbjuda telefonrådgivning innan du provar Emsella-behandlingen.

  • Proteser eller implantat av metall
  • Preventivmedel av metall 
  • Pågående menstruation
  • Cancer och hjärtproblematik
  • Feber el pågående infektion

Pris 0 kr

Tid 30 min

Ord. pris 0 kr | Ord. pris medlem 0 kr kr

Erbjuds på Hagabadet Drottningtorget, Hagabadet i Haga

Kostnadsfri rådgivning på plats

Boka

Studio VitalityLab

Rådgivningen erbjuds i vår studio VitalityLab på Hagabadet i Haga och på Hagabadet Drottningtorget. I studion VitalityLab finner du metoder med tidlös visdom, ny beprövad teknik och innovation för att hjälpa fler uppnå en vital och balanserad livsstil.

Läs mer

Vanliga frågor om Emsella

Ja, det är det tyvärr. Både hos män och kvinnor och av varierande orsaker. 

Nej, du behöver ingen remiss för att boka EMSELLA-behandling hos Hagabadet.

Ja. Kvinnor med inkontinens orsakad av förlossningsskador eller svåra förlossningar blir hjälpta av EMSELLA.

Ja. EMSELLA-behandling har dokumenterat goda resultat hos både unga och äldre kvinnor och män.

Ja, det är en positiv bieffekt. En väl fungerande och stark bäckenbottenmuskulatur är starkt bidragande för en kvinnas sexuella tillfredsställelse och för att kunna uppnå orgasm. Studier som gjorts visar att kvinnor som använde EMSELLA® fick ökad och förbättrad sexuell funktion, såväl gällande upphetsning och lubrikation. Dessutom fick de lättare orgasm och smärta vid samlag minskade (tack vare högre lubrikation). Kvinnorna som ingick i studien upplevde även ökad lust.

Ja. Emsella har god effekt mot nedsatt sexuell tillfredsställelse hos män, det är en positiv bieffekt av behandlingen. Vissa studier visar att erektil dysfuntktion ofta hänger ihop med inkontinens, då bäckenbottenmuskulaturens styrka och funktion är avgörande såväl för att svällkropparna i penis ska kunna bli blodfyllda som för att kunna kontrollera sin blåsa.

Nej, behandling i Emsella-stolen är helt smärtfri.

För att kunna påbörja en Emsella-behandling efter förlossningen behöver du först ha genomgått en undersökning hos barnmorska och vara helt läkt. Detta är väldigt individuellt och kan variera beroende på flera faktorer, såsom typ av förlossning, moderns allmänna hälsa och eventuella komplikationer som uppstod under förlossningen.

Cirka 10 procent av den vuxna befolkningen i Sverige har någon form av inkontinensproblem, av dessa är cirka 75 procent kvinnor. Så du är inte ensam och det finns hjälp att få! 

Många upplever effekt redan efter första tillfället. Vid utebliven effekt efter 3 behandlingar utvärderas om EMSELLA-behandling är rätt för dig. En del patienter märker avtagande effekt efter 6-12 månader och kan då få en boosterbehandling (en till två behandlingar).  

Det rekommenderas att fortsätta med knipövningar mellan EMSELLA-kurerna. Precis som alla muskler i kroppen behöver bäckenbotten regelbunden träning. 

Man kan inte få EMSELLA-behandling när man har preventivmedel av metall eller under pågående menstruation. EMSELLA-behandling är heller inte möjlig om man har inopererade proteser eller implantat av metall som sitter mellan navel och knä alternativt i centrala nervsystem såsom ryggrad, huvud eller hjärta. Undvik även Emsella om du har cancer och inom två år efter friskförklarande. Om du är osäker, kontakta oss. Hagabadet har en legitimerad sjuksköterska kopplad till EMSELLA-behandlingen som kan svara på eventuella medicinska frågor.


HIFEM (High Intensity Focused Electromagnetic Technology) är en icke-invasiv behandling som inte är baserad på värme eller kyla. Det finns alltså inga risker för brännskador, ärrbildning eller svullnad. Du sitter fullt påklädd på en stol under behandlingen. 

Inkontinens är när kroppen inte längre klarar att hålla inne urin eller avföring till dess att man går på toaletten.

Alla kan drabbas av inkontinens, såväl män som kvinnor. Att det är vanligare hos kvinnor kan delvis förklaras med att graviditet och förlossningar innebär stora påfrestningar för bäckenbotten och dess muskulatur och dels med att kvinnor oftare söker hjälp. Män som drabbas av inkontinens har ofta förstorad prostata (benign prostatahyperplasi, BPH).