Från badhus till modern hälsoklubb

Med fokus på helhetshälsa

Livskvalité i fokus

”För snyggheten, sundheten och hälsovården”. Så löd mottot då Hagabadet grundades 1876. Nästan 150 år senare är syftet fortfarande detsamma, om än i form av en modern hälsoklubb som sätter livskvalitet i fokus.

Det var under 1800-talet som en engelsk läkare upptäckte sambandet mellan god hygien, rent vatten och kolera. Efter denna upptäckt började det byggas badhus runt om i Europa. I Göteborg, som upprepade gånger härjats av omfattande koleraepidemier, donerade affärsmannen och riksdagsledamoten Sven Rehnström 150 000 kronor för ändamålet.

Detta är bakgrunden till att Hagabadet, eller Renströmska Bad- och Tvättanstalten som det hette då, kunde slå upp sina portar 1876.

Hagabadets historia

1869 donerade Sven Renström pengar till Göteborgs stad för att bland annat användas till olika välgörenhetsinrättningar. En av dessa blev Renströmska bad- och tvättanstalten i arbetarstadsdelen Haga som invigdes 1876.

Läs om Hagabadets historia

Detta är Hagabadet i dag

Hagabadet är inte bara ett gym, träningsställe, bad och spa. Vi är allt det där och lite till. Vi bygger inte vår verksamhet för kortsiktiga lösningar, synliga magmuskler eller spännande trender. Vår verksamhet vilar på en stabil grund av vedertagen forskning inom området för hälsa och ett skönt liv med en passion för balansen mellan nytta och njutning för kroppen, själen och glädjen mellan människor. Det innebär att avkopplingen är lika viktigt som att hjärtat behöver jobba, att massagen behövs lika mycket som muskelträningen och att meditationen gör hjärnan mer fokuserad när viktiga beslut ska tas.