2021-06-16 / Nyhet

Ett unikt stresshanteringsprogram

kursledare - stresshanteringsprogram

Sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa har ökat dramatiskt de senaste åren. Under de senaste sex åren har antalet sjukskrivna på grund av stress mer än dubblerats och stressreaktioner är idag en av de vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige.

Många upplever att det är svårt att ta sig ur negativa vanor och beteenden på egen hand. Det är tungt att förändra livssituationer när man känner sig vilsen och i stark obalans. Vårt stresshanteringsprogram är ett hjälp och ett stöd.

Stresshanteringsprogram för att stärka det friska

Den senaste forskningen och evidensbaserade studier inom stressmedicin gör oss på Hagabadet stärkta i vår uppfattning att vi kan erbjuda ett helt unikt stresshanteringsprogram med ett flertal komponenter under ett och samma tak.

Under 2 åren har vi i liten skala erbjudit en kurs som visat sig ge mycket goda resultat. Inför hösten 2021 väljer vi nu att ta ett ytterligare ett steg. Vi stärker vårt kursteam och startar fler stresshanteringsprogram för att kunna hjälpa fler.

Ett flerdimensionellt stresshanteringsprogram

Programmet baseras till stor del på de faktorer som olika studier visat sig ha positiv påverkan eller mycket positiv effekt, var och en för sig. På Hagabadet har vi möjligheten och förmånen att erbjuda det i en helhet, på en och samma plats och i en trygg, lugn och säker miljö.

Våra verktyg är klientens pussel

Vi använder oss av KBT, medicinsk yoga, mindfulness, utevistelse och lugn träning. Det är coachande samtal, övningar och kunskap kring att lära sig hållbara förhållningssätt och bryta vanor för att få tillgång till nya egna inre och yttre resurser.

Kroppens förmåga att läka stärks genom att aktivare kroppens egna system t ex hormonet oxytocin. Detta sker genom massagebehandling, varma bad, bastubad, meditation men även lugn träning, andningsövningar och utevistelse. Mycket bygger på att lära nytt eller framförallt att lära sig om igen

Alla våra kursdeltagare som genomgått vårt 8-veckorsprogram de senaste två åren upplever en klar förbättring i upplevd hälsa och minskad stress, säger programansvarig Jessica Larning beteendevetare och certifierad samtals- & KBT-terapeut.

Programmet skapar en förändring. Att gå från ältande till beslut, gå från dröm till plan och påbörja en resa från sjuk till frisk med de verktyg man lär sig att använda är tungt och tufft påpekar Jessica. Kursen är en hjälp till självhjälp. Jobbet gör man själv men med stöd av alla i kursteamet, övriga gruppdeltagare, ihop med rofull miljö och möjligheten till själv-vård.

Hagabadet utökar för att kunna hjälpa fler

Inför hösten stärker Hagabadet kursteamet. Ulrica Kollberg är professionell ICF Coach på Master nivå, NLP Coach, KBT, Mentor, Förändringsledare, Mindfulnessinstruktör, Yogalärare RYT300 (Hatha, Yin, Nidra) samt certifierad i verktygen Sorgbearbetning och MyNeeds.

”Hagabadet har en unik möjlighet att erbjuda en helhet som förstärker verktygen som jag av erfarenhet vet har god effekt vid stresshantering. Det är så spännande att få vara en del i teamet och få hjälpa människor på detta sättet, säger Ulrica Kollberg.

Från hösten 2021 erbjuder vi Stresshanteringsprogrammet Träna dig livsstark på Hagabadet Älvstranden och Hagabadet Drottningtorget.

Vem är klienten

Programmet riktar sig till den som är i riskzonen för att bli sjuk av sina stressreaktioner och som vill förebygga och hitta vägen ut ur långvarig stress och utmattning och längtar efter förändring och långsiktig hållbarhet. Av de klienter som deltagit hittills är merparten + 40 år och främst kvinnor. Alla deltagare kommer på eget initiativ då man behöver vara redo för förändring. Flera deltar med stöd av arbetsgivare som en del av en rehabprocess. Men en del kommer helt privat då behovet är starkt.

Fakta Kursteam

Jessica Larning är programansvarig och kursledare för Hagabadets Stresshanteringsprogram. Jessica är beteendevetare och certifierad samtals- & KBT-terapeut. Hon har mångårig erfarenhet från att coacha individer till utvecklas och uppnå drömmar med mental styrka och hälsa i fokus. Hon är också kostrådgivare och Ayurvedisk hälsorådgivare.

Till sin hjälp har hon ett team av kursledare, coacher, tränare, yogalärare och behandlingsterapeuter. Alla i teamet är utvalda för att de har fördjupad kompetens och lång erfarenhet inom sitt område.

Programmets kursledare/ämnesledare:

  • Ulrica Kollberg, Coach (MCC enligt ICF,s riktlinjer), yogalärare och mindfulness. Samarbetspartner
  • Christel Johansson, Personlig tränare och hälsocoach. Hagabadet
  • Sandra Adrian, internationellt certifierad yogalärare och Mindfulnessinstruktör. Hagabadet
  • Maria Möckborn, Yogalärare, träningsinstruktör. Hagabadet
  • Mehrnaz Hashemi, Medicinsk Massageterapeut. Hagabadet

För mer information kontakta programansvarig

Jessica Larning via mejl jessica.larning@hagabadet.se

Fler artiklar

/
Inspiration

Rödljusterapi under sommaren

Även under de soligaste månaderna kan denna terapiform ge dig en extra boost för både kropp och själ. Här är fem viktiga fördelar med att inkludera rödljusterapi i din sommarrutin.

/
Inspiration

5 tips – Nyttja friskvårdsbidraget i sommar

Även om sommaren kantas av semesterplaner och aktiviteter, glöm inte bort att prioritera dig själv. Här är fem tips för hur du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag på bästa sätt i…

/
Guide, Inspiration

Coolcation på Hagabadet

Letar du efter en unik och uppfriskande semesterupplevelse? Välkommen till Hagabadet – din ultimata destination för en ”coolcation”.

Läs fler artiklar Till aktuellt