Stresshanteringsprogram

Bli livsstark – lev det liv du vill leva

Hjälp att återfå balans

Upplever du en känsla av utmattning och obalans? Känns inte livet på det sätt som du vill att det ska kännas? Och är du på väg dit du vill eller händer bara det som kallas ”livet”? Både inre och yttre stress känns och märks. Stress skapar obalans i kroppen och sätter kroppens normala funktioner ur spel som i sin tur påverkar t.ex. sömn, ämnesomsättning, smärtkänslighet, kroppens återhämtning och uppbyggnad.

Programmet vänder sig till dig som behöver hjälp med att återfå balansen i vardagen känna energi och livsglädje. Framförallt innebär det att programmet blir ett led i en livsstilsförändring för att läka och stärka dig.

Kurserna erbjuds på Hagabadet Älvstranden och Hagabadet Drottningtorget.

Vägen till den livskvalitet du vill ha

Vårt stresshanteringsprogram ger dig nycklarna som hjälper dig ställa in ditt livs kompassnål. Utöver detta får tid att fundera på frågor som; Vart vill du? Hur vill du långsiktigt må i vardagen? Och det viktigaste – vad behöver du göra för att få det som du vill ha det?

Programmet bygger på år av erfarenhet kombinerat med den senaste forskningen som tydligt visar att den enda vägen att nå en höjdpunkt i välmående är i grunden att successivt förbättra inom några få områden. Steg för steg. Lite varje dag.

Stresshanteringsprogrammets unika innehåll

Vi erbjuder en unik kombination av kunskap och lärande, uppleva och känna, göra och reflektera i en vacker miljö i vårt stresshanteringsprogram som ger möjligheter till kontemplation för både kropp och sinne. Dessutom ger vi dig tid.

Under 8 veckor träffas en liten grupp i en trygg miljö. Vi jobbar med att stärka både kropp och sinne med medicinsk yoga, yinyoga, mindfulness, andningsövningar, avslappning, gruppcoachning, samtal, uppgifter och meditation. Framförallt får du en fin möjlighet att stanna upp i vardagen och du får verktyg för att främja din hälsa och ditt välmående på alla plan.

Professionell, inkännande och bra på att coacha oss alla på olika sätt. Så himla bra!

Recension från kursdeltagare

Programmets målsättning

 • Återhämtning & avslappning
 • Verktyg för att hantera stress och få balans
 • Mer energi i vardagen
 • Lära dig att bli mer närvarande i nuet
 • Bättre kontakt med ditt inre
 • Lär känna din kropp
 • Bättre självkänsla
stresshanteringsprogram

Stresshanteringsprogram inkluderar

Eftersom två kroppar aldrig är helt lika blir hälsoarbetet som mest effektiv om den individanpassas. Ditt första steg är en PureLife-utvärdering som inkluderar:

 • Gruppcoaching med beteendevetare & certifierad KBT-terapeut.
 • Medicinsk yoga, YinYoga och Mindfulness.
 • Meditation & Medveten andning.
 • Meditationspromenader – känn vinden i ansiktet och luft i lungorna.
 • Valfri kroppsbehandling vid ett tillfälle, 50 min med syfte att boosta ditt oxytocin t ex aromamassage.
 • Samtal i grupp med likasinnade.
 • Kursmaterial & kursguider.
 • Egen antistress-behandling i varma bad, bastu, infraröd värme, vaggande fåtöljer & skogsrum.
 • Spaprodukter i duschrum.
 • Gästkort spaentré (värde 600 kr) som används att gå annan klass om du skulle missa kurstillfälle.
 • SleepWell-kit med program för Mobildetox. Ett verktyg att hjälpa dig till god sömn. Ett komplement till kurstillfällena (värde 500 kr).

Helt underbart att det fanns ett helhetstänk som jag har saknat på andra kurser innan.

Recension från kursdeltagare

spa-bad-avkoppling

Bad och avkoppling

I vårt Anti-stress-program har du också tillgång till vår badavdelning med varma bad, bastu, infraröd bastu, skogsvila, relax och återhämtning.

Såklart är det skönt och mysigt, men anledningen är helt medicinsk. När du kopplar av och låter vattnet beröra dig, berörs av IR-värme, badar bastu eller när du sjunker ner i våra gungande fåtöljer frisätts hormonet oxytocin och kroppen får möjlighet att läka.

Oxytocin är vårt må-bra-hormon. Med detta i åtanke är syftet att minska stresshormoner och främja oxytocin gör oss inte bara gott i stunden utan det är också viktigt för för att hålla oss friska på lång sikt.

Svåra val – låt oss hjälpa till

Vissa val är svåra att ta. Låt oss hjälpa dig. Under ett telefonsamtal kan vi reda ut vad som passar dig OCH om du passar in i vårt program. Boka en samtals tid som passar dig. Vår coach hjälper dig tillrätta.

Flera av våra tidigare deltagare har haft stöd från arbetsgivare. Både ekonomiskt stöd samt ledig tid för att närvara. Prata med din arbetsgivare om stöd oavsett om du är i arbete eller om du är sjukskriven. Vi fakturerar företag.

Alla har inte en arbetsgivare. Därför erbjuder även delbetalning för dig som deltar som privatperson. Dessutom är programmets upplägg så att det följer gällande skatteregler för friskvårdsbidrag och rehabilitering.

Stresshanteringsprogram med rätt kompass

Livet består av en mängd pusselbitar. Det är inte allt för sällan några pusselbitar skaver och passar lite dåligt.

jessica-stresshanteringsprogram

Om Jessica – programansvarig

Jessica är beteendevetare och certifierad samtals- & KBT-terapeut. Hon har mångårig erfarenhet från att coacha individer till utvecklas och uppnå drömmar med mental styrka och hälsa i fokus. Hon är även kostrådgivare och Ayurvedisk hälsorådgivare.

Jessica jobbar som projektledare, kursledare och coach och har stor passion för hälsa och att hjälpa människor att bli starka och trygga samt inspirera och motivera till att leva ett meningsfullt liv med energi och glädje.

Jessica är programansvarig och kursledare för Hagabadets Stresshanteringsprogram. Till sin hjälp har hon ett team av kursledare, coacher, tränare och yogalärare. Alla kursledare är utvalda för att de har fördjupad kompetens och lång erfarenhet inom sitt område.

Jessica har utvecklat vårt programkoncept och ansvarar för innehåll och genomförande på alla våra klubbar.

Programmets kursledare/ämnesledare:

 • Ulrica Kollberg, Coach (MCC enligt ICF,s riktlinjer), yogalärare och mindfulness. Samarbetspartner.
 • Christel Johansson, Personlig tränare och hälsocoach, Hagabadet.
 • Sandra Adrian, yogalärare och Mindfulnessinstruktör, Hagabadet.
 • Maria Möckborn, Yogalärare, träningsinstruktör, Hagabadet.
Visar 2 av 2
2024-01-30 / Hagabadet Älvstranden

Medveten Andning

Kurs Medveten andning Livet börjar och slutar med…

2024-04-05 / Hagabadet Drottningtorget

Stresshanteringsprogram Träna dig livsstark

En kurs i stresshantering Eller kanske ska vi…