Helene & Pelle – Hagabadet

Ett anrikt gammalt bad mitt i Göteborg

Helene och Pelle Johansson driver Hagabadet tillsammans sedan 2013. Från start har det varit viktigt att skapa en personlig och familjär atmosfär. Tillsammans med medarbetare och alla våra medlemmar och gäster skapas den energi och den värme som är den speciella Hagabadet-känslan.

Hagabadet må vara en gamling på snart 150 år men vi utvecklar och utvecklas. Dag för dag. Steg för steg. För att ge våra besökare precis det vi alla behöver. Hagabadet är inte bara ett gym, träningsställe, bad och relax. Vi är allt det där. Och lite till.

Det som vi skapar är egentligen ”vardagsrum”. Platser där man vill stanna kvar. Rum där man kan vila. Det ögonblick du sätter foten innanför dörren märker du skillnad. Magnifika rum. Vatten som glittrar, tända ljus, varma ögon och väldoft möter alla sinnen. Hit kommer man för att njuta. Och svettas. Här kan man mötas och inspireras. Oavsett vem man är. Utan tävlan och jämförelse med någon annan.

Det gemensamma är en önskan av att må gott. Och vara stark. På djupet. Och man ska gå starkare härifrån. Kalla det spa, bad eller träningsställe – våra medlemmar säger ”ett skönare ställe är svårt att hitta”.

Vill du läsa mer om oss och om Hagabadet? Varsågod, följ länkar som vi föreslår.

Till exemplen denna artikeln i GöteborgsPosten från 2013

Historien om Pelle och Helene – Så blev Hagabadet familjeägt

För Helene började det redan 1996..

..då hon såg en artikel i Göteborgsposten om att Hagabadet skulle renoveras. ”Där ska jag jobba”. Sagt och gjort så när badet öppnade sommaren 1997 var Helene en av de första anställda. Åren gick och Helene fortsatte sin karriär som marknadschef på Comwell som driver Varbergs Kusthotell och Aspenäs Herrgård. 2013 återkom Helene till Hagabadet men nu som ägare.

Helene jobbar idag som Wow experience manager som säger allt om hennes arbete. Hon är också kvalitetsansvarig och produktutvecklare och jobbar med allt möjligt, precis som i ett familjeföretag.

Läs mer om Helene här:

Pelle började sin Hagabadet-resa år 1999..

..och då som spinninginstruktör på fritiden. Efter en sejour i Stockholm och Europa som VD för WorldClass Sverige/ vice Vd för World Class International och en kort period som start up-VD i 24Sportshop.com hamnade Pelle på Hagabadet igen 2010, nu som VD.

Hagabadet hade visat förluster under väldigt många år och Feelgood som ägde Hagabadet gav Pelle ett uppdrag att göra det lönsamt. Själv tänkte Pelle att längre än två år skulle han aldrig vara och därför startade han jobbet med en rivstart.

Efter två år var Hagabadet lönsamt och redo att säljas och då inleddes en försäljningsprocess men Pelle aviserade att han ville sluta för att fortsätta sin karriär mot nya mål.

Det slutade med att Feelgood frågade Pelle om han ville köpa verksamheten och det fanns två krav; att Pelles fru, Helene var med och arbetade på Hagabadet och att Pelle och Helene hittade en stabil säker kapitalstark delägare så att Feelgood inte fick tillbaka Hagabadet om Pelle och Helene skulle misslyckas.

2013 gick köpet igenom (med en kapitalstark delägare. Pegroco). Efter 7 år ihop köptes sedan delägarna ut och vi stod på helt egna ben.

Resten är historia som man säger. Sedan hände det bara att Pelle skrev en bok ”Från Biskopsgården till Stureplan. Där Pelle tar utgångspunkt i sin barndom för att sedan koppla ihop lärdomar för hur hans ledarskap och livsgärning ser ut idag. Läs mer om det här>>

Lite blandade artiklar att läsa för den som vill:

Tillsammans är nyckelordet

Inget av allt vi gjort hade lyckats om vi inte gjorde det tillsammans med andra. Inte bara att det inte hade fungerat. Det hade heller inte varit speciellt roligt. Vi gör det allra mesta tillsammans med andra. Våra medarbetare, våra teamledare och vår ledningsgrupp. Trots att vi nu är ca 250 anställda gör vi allt vi kan för att man ska känna känslan av VI.

Vår ledningsgrupp är ett tajt gäng i både välgång och motgång. Särskilt har den senaste tiden visat att vi är starka tillsammans. Vi är något tillsammans med andra. Vi är något ihop med våra kollegor.

Sköna samarbeten för mer göteborgska upplevelser

Åren går och Hagabadet har utvecklats. Vi gillar att utveckla, förfina och förverkliga produkter, hus och verksamheter. Här är ett axplock:

  • Hagabadet Älvstranden öppnade 2015. Läs mer>>
  • Hagabadet Drottningtorget öppnade 2018. Läs mer>>
  • Hagabadet gick ihop med e-handelsplattformen Izonen september 2019. Läs mer>>
  • Juni 2020 bildades Leh Group som i ett gemensamt bolag ska bestående av tre familjer som ska förädla små unika hotell i Göteborg. I nuvarande skick har vi två hotellprojekt. Läs mer>>