2018-03-29 / Nyhet

Hagabadet öppnar en tredje livsstilsklubb

En tredje livsstilsklubb

– Ett attraktivt besöksmål i Göteborg, både för den som är gäst i stan och för göteborgare, säger Pelle Johansson, VD för Hagabadet, om den nya satsningen i valven under Hotell Radisson Blu på Drottningtorget i Göteborg. En plats för ”ctrl alt delete” när tiden snurrar på allt för fort.

Renoveringen har tagit lång tid men nu är det klart. Och det är inte vilken träningsklubb som helst som breder ut sig under hotellet. Djupa tegelvalv öppnar sig mot bassänger och vattenspeglar, med fragment av Göteborgs gamla bastionsmur från 1600-talet i fonden. Här finns allt för rekreation och återhämtning – två salar för yoga, yogafusions och meditation, ett gym, massage och upplevelsebaserade vattenbehandlingar. Vatten!

– Vi jobbar med vattnets helande verkan i kombination med yoga, meditation och träningens hälsokraft, säger Heléne Johansson, som har titeln Wow experience manager, vilket betyder att det är hon som har ansvar för att upplevelsen blir något extra. Och det blir den, garanterat, i Hagabadet Drottningtorget, lovar hon. Nutidsmänniskan behöver de lugnande oaserna för att klara omvärlden. Världen kommer inte ändra sig utan vi själva måste ta det ansvaret att prioritera aktiviteter som läker oss. Den kombinationen aktiviteter vi har på alla våra tre oaser i Göteborg ger de bästa förutsättningar för det. Har du sedan något vacker att titta på är det bara en fördel, förklarar Helene.

Miljön är dämpad men också spektakulär i fina material. Djupt mörkgrönt, högglansigt kakel, varmt mässingsfärgade kranar och detaljer, mjuka tyger och mattor, djupa nischer och hemlighetsfulla vrår med plats för avkoppling och salar för yoga. Och vatten. I alla former.

Vattenbehandlingarna är inspirerad av den tyske 1800-talsprästen Sebastian Kneipp, uppdaterad och moderniserad av företaget Dornbracht Group, som levererat en del av utrustningen. Kneipp upptäckte att växling mellan varmt och kallt vatten var hälsobringande, och den metoden har sedan utvecklats. Här på Hagabadet Drottningtorget finns varma bad och fotbad, men också duschar som växlar mellan varmt och kallt, duschar med ljus och doft, och en dusch där man ligger ner där vattnet vandrar över kroppen, från fötterna till huvudet och tillbaka med syfte att lugna ett stressat sinne. Ja, och så finns det en ”göteborgsdusch”.

– Det började mest som ett skämt då både jag och Pelle är göteborgare, säger Heléne. Men till slut bestämde vi oss att idén skulle bli verklighet. Nu finns VäderLeken på riktigt, som en kärleksfull hyllning till Göteborg där det titt som tätt regnar från sidan.

Hagabadet Drottningtorget är den tredje träningsanläggningen för Pelle och Heléne Johansson. De tog över Hagabadet på Allégatan 2013, öppnade en filial på Älvstranden för några år sedan och fortsätter nu alltså in till centrala stan.

Hagabadet Drottningtorget är tillgängligt för den göteborgare som väljer att bli medlem, för hotellets gäster och för allmänheten. Redan före öppning har 350 göteborgare valt att bli medlemmar.

– Den här kombinationen vi har är unik, säger Lena Pernervik, som är platschef på Hagabadet Drottningtorget. Det finns vissa delar på andra anläggningar men inte den här helheten med yoga, gym och spa. Ta hand om vår hälsa behöver vi så varför inte göra det där man förenar nytta med njutning. Avkoppling är precis lika viktigt som att träna hjärtat och muskler, avslutar Lena.

– Vi är stolta över att arbeta i Sven Renströms anda, säger Pelle och Heléne Johansson. Sven Renström donerade på sin tid pengar till Göteborgs stad för att ”främja renheten och snyggheten”. Vi fortsätter med det arbetet.

Hagabadet Drottningtorget öppnar den 2 april 2018

Fler artiklar

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

/

Våra 5 bästa julklappstips

Här är julklapparna du hinner köpa och få hem innan julafton. Vi har samlat våra 5 julklappstips som passar till nära och kära.

Läs fler artiklar Till aktuellt