Ett anrikt gammalt bad mitt i Göteborg

Helene och Pelle Johansson driver Hagabadet tillsammans. Hela familjen är med på något sätt, alltifrån svärmor och svärfar till barnen som packar salt.

 

Vi vill ha en personlig familjär atmosfär på Hagabadets livsstilsklubbar och fyller våra lokaler och medarbetare med våra personliga värderingar och idéer. Vi är väldigt operativa och arbetar nära både medarbetare och gäster och med örat mot marken är vi väldigt lyhörda.

 

Det kan vara svårt att jobba i ett familjeföretag där bara familjen bestämmer men vi bestämde oss tidigt att vi skall arbeta med extern styrelse och ledningsgrupp för att få dynamik och kreativitet.

 

Vill du läsa mer om oss och om Hagabadet? Varsågod, följ länkar som vi föreslår.

 

Till exemplen denna artikeln i GöteborgsPosten från 2013

 

 

 

Nice to know

Helene började redan 1997 då hon såg en annons om att Hagabadet skulle renoveras. Efter några år som marknadschef på Comwell som driver Varbergs Kusthotell och Aspenäs Herrgård kom Helene tillbaka som ägare 2013.

 

Helene jobbar idag som Wow experience manager som säger allt om hennes arbete. Hon är också marknadschef, kvalitetsansvarig och jobbar med allt möjligt, precis som i ett familjeföretag.

 

Det var inte helt klart att Helene skulle arbeta på Hagabadet 2013 men i samband med avtalsförhandlingar mellan Helenes man, Pelle och tidigare ägaren Feelgood så visade det sig att det var ett krav från tidigare ägaren att även Helene skulle arbeta på Hagabadet.

 

Läs mer om Helene här – en artikel i GöteborgsPosten

 

Hagabadet Helene Johansson

Nice to know (to)

 

Pelle började sin resa på Hagabadet 1999 och då som spinninginstruktör. Efter en sejour i Stockholm och Europa som VD för WorldClass Sverige/ vice Vd för World Class International och en kort period som start up-VD i 24Sportshop.com hamnade Pelle på Hagabadet igen 2010, nu som VD.

 

Hagabadet hade visat förluster under väldigt många år och Feelgood som ägde Hagabadet gav Pelle ett uppdrag att göra det lönsamt. Själv tänkte Pelle att längre än två år skulle han aldrig vara och därför startade han jobbet med en rivstart.

Efter två år var Hagabadet lönsamt och redo att säljas och då inleddes en försäljningsprocess men Pelle aviserade att han ville sluta för att fortsätta sin karriär mot nya mål.

 

Det slutade med att Feelgood frågade Pelle om han ville köpa verksamheten och det fanns två krav.
1. Att Pelles fru, Helene var med och arbetade på Hagabadet
2. Att Pelle och Helene hittade en stabil säker kapitalstark delägare så att Feelgood inte fick tillbaka Hagabadet om Pelle och Helene skulle misslyckas.

 

Resten är historia som man säger.

 

Artikel i Tidningen Chef >>

 

Och så lite träning>>