Extra stöd när du behöver extra hjälp

 

 • När du behöver uppbyggande träning efter skada eller operation.
 • När du behöver göra skillnad i din livsstil.
 • När det inte handlar om utseende och lust utan när det kanske t o m med betyder skillnad mellan liv och död.

 

Bryggan mellan sjukvård och eget hälsoarbete

Det finns ett glapp mellan sjukvård och friskvård. Sjukvårdens ansvar tar slut långt innan du som enskild individ fått tillräckligt med styrka, energi och kunskap för att själv fortsätta med egen rehab för att må så bra som möjligt.

 

På samma sätt finns ett glapp innan det gått så långt att man blir ett fall för sjukvården. Man är inte frisk men heller inte tillräckligt sjuk eller skadad. Frånvaro av sjukdom men ändå inte sprudlande energirik.

 

Hagabadet har en hälsokompetens som är helt unik – allt under ett tak och i en frisk och härlig miljö.

 

Från svag till stark

Tidigt påbörjad och rätt anpassad träning efter en skada, sjukdom eller operation förkortar rehabiliteringstiden och minskar risk för sekundära besvär.

 

Eller en insats innan ”skavet” i kroppen går över i skada fysiskt eller psykiskt.

Även den bästa har egen tränare

Det finns mängder med olika anledningar eller orsaker för att anlita en expert. Någon är redan en av världens bästa. Någon är skadad. Någon kommer aldrig igång.

 

Du kan anlita Christel för att:

 • Rehabilitera en skadad eller en svaghet i axel/knä/rygg
 • Träna effektivt trots att du har en skada/svaghet
 • Komma i finare form, bli starkare, smidigare
 • Få experthjälp inför en större prestation t ex Klassiker, Maraton
 • Våga börja träna
 • Någon ska vänta på dig och ringer dig när du smiter undan
 • Att förbättra rutiner och vanor för en långsiktigt hälsosammare livsstil

 

Om Christel

Christel är utbildad personlig tränare, systemisk coach, kommunikolog och beteendevetare inom träning. Hon har arbetat som personlig tränare och utbildare inom träning, hälsa och ledarskap i över 18 år.

 

Hon är van att ta sig an såväl den otränade, den som är skadad, under rehab som den som vill utmana sin styrka. Christel jobbar både inomhus och utomhus, hon är kreativ och stödjer, motiverar, utmanar och lär dig mer.

 


Livets pussel – Livsstilscoach

 

Livet består av en mängd pusselbitar. Det är inte allt för sällan några pusselbitar skaver och passar lite dåligt.

 

Har du en upplevd känsla av utmattning & obalans? Känner du dig sliten? Kanske har du smärta, övervikt eller sömnproblem? Har du svårt att få ordning på tankar och vanor.

 

Har du en längtan om att förändra något i ditt liv? Kanske har du svårt att hitta balansen i vardagen? Har du svårt att få till en positiv och livskraftig livsstil som ger energi?

 

Ditt liv består av många delar och varje del behöver få utrymme för att du ska må bra. Behöver du hjälp att pussla ihop ditt pussel?


 

Om Jessica

Jessica är beteendevetare och certifierad samtals- & KBT-terapeut. Hon har mångårig erfarenhet från att coacha individer till utvecklas och uppnå drömmar med mental styrka och hälsa i fokus. Hon är även kostrådgivare och Ayurvedisk hälsorådgivare.

 

Jessica jobbar som platschef, kursledare och coach på Hagabadet Älvstranden och har stor passion för hälsa och att hjälpa människor att bli starka och trygga samt inspirera och motivera till att leva ett meningsfullt liv med energi och glädje.

 

”Min stora passion är hälsa ur ett helhetsperspektiv – att hjälpa människor bli starka och trygga i sig själva och uppnå drömmar med mental styrka. Jag vill inspirera och motivera att göra de förändringar som behöver göras för att leva meningsfullt med energi och glädje.”

 
 

Kontakt

livsstil@hagabadet.se
 

 


Kroppsbehandling när kroppen behöver läka

 

Medicinsk Massageterapi är sjukvårdande och hälsobefrämjande och inriktar sig på att återfå och upprätthålla god fysisk funktion i samband med rörelse, aktivitet, hållning och hälsa. För att hitta tillbaka till en bra funktion behövs kontinuitet, uthållighet och helhetssyn.

 

Du och din massageterapeut går tillsammans mer på djupet och lägger upp en behandlingsplan och egenvårdsplan. Ni jobbar ihop med ett gemensamt mål.

 

Du kan anlita Mehrnaz Hashemi för:

 • Ryggskott, ryggvärk
 • Nackspärr, värk i axlar och nacke
 • Huvudvärk, spänningsvärk
 • Kronisk och akut smärtproblematik
 • Idrottsskador och begränsningar
 • Nedsatt rörlighet
 • Hållningsproblematik
 • Stress- och utmattningsrelaterade tillstånd

 

Mehrnaz Hashemi är medicinsk behandlingsterapeut med över 20 års erfarenhet och djup kunskap. Hon utför tester för att göra en helhetsbedömning så att behandlingen anpassas på bästa sätt. Tillsammans lägger ni upp en långsiktig plan för hur ni tillsammans ska komma framåt med din problematik. 3, 5 eller 10 tillfällen.

Då vi jobbar med ett helhetsperspektiv kommer du förmodligen få rekommendationer kring träning, kroppshållning, ergonomi, avspänningsövningar, stretch och egenvård som ska samverka med kroppsbehandlingen.

 

”Ihop med dig går vi till roten med din problematik oavsett ditt fysiska eller mentala tillstånd. Tillsammans lägger vi upp en långsiktig plan utifrån dina behov. Vi tittar på orsaken istället för att fixa symptomet. Du är en aktiv del av processen vilket kan innebära träning, stretch, ergonomi, kost avslappningstekniker och andning. Till vår hjälp har vi flera verktyg som tex IR-bastu och varma bad för att få igång kroppens egen läkning.”

 

Mehrnaz är diplomerad medicinsk behandlings- och sportterapeut med flertal behandlingsmedicinska fortbildningar i bagaget. Hon har även studier i traditionell kinesisk medicin i London och Kina. Hon har bistått såväl internationella atleter som radiologer, ortopeder och kardiologer, vilket har bidragit till över 20 års medicinsk erfarenhet och helhetskunskap.

 

Alla våra experter samarbetar för att du ska få en så bra resultat som möjligt. 

 

Balans inifrån och ut

Yoga har stora positiva effekter på både ditt fysiska och mentala välmående. Med One-to-one Yoga kan du fördjupa effekten på flera nivåer. Hitta fysiska obalanser och ökar kroppskännedom.

 

Kanske behöver du en egen rutin och program som passar när man är på resande fot eller behöver du komma vidare vid skada och svaghet.

 

Vi bygger styrka, förbättrar koncentrationen samt släpper blockeringar genom olika positioner, andnings- och avslappningsövningar.

 

 


Boka 15 min kostnadsfri telefonkonsultation

Kontakta oss

Vi återkommer via mejl inom 24 tim  Hagabadet ÄlvstrandenHagabadet Drottningtorget