2019-06-13 / Nyhet

Rekordstort intresse för utomhusyoga i Botaniska: Över 1400 anmälda

yoga i botaniska

På måndag kväll den 17/6, förväntas över 1400 människor samlas i Botaniska trädgården i Göteborg för att yoga tillsammans. Både nybörjare och vana deltar traditionsenligt i sommarens stora hälsoevenemang.

– Hagabadet har anordnat utomhusyoga i flera år nu och vi ser hur intresset ökar för varje gång, säger Helene Johansson, Wow Experience manager på Hagabadet.

I år har vi 5 års jubileum. Vi startade med stor entusiasm i Slottskogen för 5 år sedan. 50 – 60 glada deltagare kom då. För varje sommar har allt fler valt att vara med. Vi växte snart ur Slottskogen. Botaniska har vi nu samarbetat med de senaste åren.

Utomhusyogan finns i år på två platser i Botaniska. Välkända yogaprofilen Kitty Strand och dj Åska-Saga tar tillsammans emot på gräsmattan mitt i parken.

Nytt för i år är att vi också erbjuder ett lugnt Gongbad med meditation. Vi skapar en form av skogsbad. Yogalärare är Sandra Adrian. Att få möjlighet att utveckla vårt arrangemang ihop med Botaniska är fantastisk, säger Helene.

Arrangemanget är kostnadsfritt men vi önskar att man anmäler sig i förväg 

Om Hagabadet och yoga

Hagabadet har sin grund på 1870-talets Göteborg och ett arbete med att göra göteborgarna friskare. Det arbetet fortsätter även idag. Hos Hagabadet blandas historiska miljöer med modern teknik och aktuell klokskap kring träning och hälsa för att ge våra medlemmar, gäster och alla göteborgare ett bättre och längre liv. Vi finns idag på tre platser i Göteborg.

Vår hälsofilosofi är nytta och njutning, balans mellan rörelse och vila. Vi arrangerar varje år ett flertal gratisevent för att skapa engagemang och sprida kunskap kring hälsa och friskhet.

Sedan flera år har Hagabadet arrangerat utomhusyoga ihop med Botaniska trädgården. Nytt för i år är att vi introducerar en form av naturmeditation med fokus på stillhet, reflektion och alla sinnen. Det har gjorts omfattande forskning på hur skogsvistelser påverkar människor och resultaten visar att de stärker vårt immunförsvar, sänker stressnivåer och blodtryck. Så kallat Skogsbad är en slags terapiform inspirerad från Japan (shinrin-yoku) där man vistas i naturen, ”badar i skogen”, i syfte att minska stress.

Fler artiklar

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

/

Våra 5 bästa julklappstips

Här är julklapparna du hinner köpa och få hem innan julafton. Vi har samlat våra 5 julklappstips som passar till nära och kära.

Läs fler artiklar Till aktuellt