2020-08-20 / Nyhet

Träningsvanor – Göteborgaren bäst på träning tillsammans

träning tillsammans

En Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Garmin Nordic har under våren kartlagt folks träningsvanor i våra storstäder. Och svensken är aktiv – hela 7 av 10 tränar regelbundet. Kvinnor väljer främst powerwalks, yoga och gruppträning. Och män föredrar löpning, styrketräning och golf.

Här kommer ett kort utdrag från rapporten kring svenskarnas träningsvanor:

Vi mår bra av att träna tillsammans

Relationen mår bra av att man tränar tillsammans. Var fjärde svensk tränar med sin partner – för att det är ett bra sätt att umgås, motiverande för träningen och skapar bättre relationer. Undersökningen visar också att var femte svensk tränar med vänner och var tionde med ett eget barn. Göteborgarna är de som är bäst på att träna tillsammans – hela 33 % av de tillfrågade uppger att de tränar tillsammans med en partner.

Seniorer tränar mer – för hälsa och livskvalité

Hela 74 procent av landets pensionärer är aktiva och tränar idag. Enligt undersökningen visar det att pensionärerna föredrar promenader (63 procent), vardagsmotion (31 procent), styrketräning (22 procent) och gruppträning (14 procent). De flesta uppger att de vill fortsätta att träna efter 80 år, just för att bevara hälsa och få livskvalitet. 45% svarade också att det är roligt att träna.

Unga kvinnor tränar för att minska stressen

Enligt rapporten uppger 40% av svenska kvinnor som tränar att de gör det i stor utsträckning för att hantera stress. I den yngre målgruppen (18-29 år) är det hela 60%, vilket är betydligt fler än bland män ( 26%).

Många tränar för bättre sömn

En tredjedel av svenska folket använder träning för att förbättra sömnen. Att träning kan ha positiv effekt på sömnen tror över 90 procent!

Tips på mer läsning

Läs mer om svenska folkets tränings vanor, ta del av hela rapporten här.

Läs mer om träning för seniorer här

Så somnar du bättre – läs mer här

Yogaövningar för bättre sömn läs mer här

8 tips för bättre stresshantering – läs mer här

Fler artiklar

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

/

Våra 5 bästa julklappstips

Här är julklapparna du hinner köpa och få hem innan julafton. Vi har samlat våra 5 julklappstips som passar till nära och kära.

Läs fler artiklar Till aktuellt