2020-03-05 / Nyhet

Hagabadet blir familjeägt

Pelle och Helene Johansson

Pelle och Helene Johansson har på en bolagsstämma den 27 februari 2020, tillsammans med Göteborgsbaserade finansbolaget Pegroco Invest, beslutat att Pegroco Invest lämnar Hagabadet.

Det innebär att familjen Johansson äger Hagabadet Holding som i sin tur äger Hagabadet Haga, Hagabadet Älvstranden och Hagabadet Drottningtorget.

”När vi köpte Hagabadet 2013 var en del i detta en revers. Säljaren ville vara säker på att bolaget skulle kunna betala denna revers så det fanns ett krav på att familjen skulle ha en delägare med mycket kapital. Redan då spirade en dröm om att nå en omsättning på över 100 miljoner kronor och då försöka ta över hela bolaget.

2019 omsatte koncernen 107 miljoner kronor och torsdagen den 27/2 blev dagen som hela Hagabadet blev familjeägt” säger Pelle Johansson.

Det känns gôtt att ta hela ansvaret för koncernen. Vi kommer fortsätta förädla och utveckla Hagabadets olika koncept som visat sig vara väldigt framgångsrika, säger Helene Johansson.

Våra tankar, idéer, marknad och affärskompetens kommer nu att komma andra bolag till gagn när vi bestämmer själva var och i vad vi vill investera nästa gång.

Nu väntar andra utmaningar runt hörnet. Vårt fokus är att göra Göteborg till en levande upplevelsebaserad stad som både Göteborgare och andra kan njuta av. Resan har precis börjat.

För mer information kontakta vd Pelle Johansson

Mejl: pelle.johansson@hagabadet.se

Fler artiklar

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

/

Våra 5 bästa julklappstips

Här är julklapparna du hinner köpa och få hem innan julafton. Vi har samlat våra 5 julklappstips som passar till nära och kära.

Läs fler artiklar Till aktuellt