2022-05-03 / Nyhet

Upplev soundhealing för en läkande effekt

soundhealing

Många människor lider av stress och en känsla av spänning i kropp och själ. Via ljud och dess vibrationer kan de hjälpa oss att slappna av, uppnå ett inre lugn och frigöra mentala blockeringar i kroppen. För att skapa energi och bättre balans i våra sinnen är sound healing en bra avslappningsmetod där rörelser från kristallskålar får oss att hamna i ett meditativt tillstånd.

Att må väl med ljud är en urgammal kunskap och ljudterapi är det snabbast växande området inom traditionell medicin och röner stort intresse i forskarvärlden. Många känner behovet att gå tillbaka till det ursprungliga och naturliga, låta sinnet vila och i stället tillåta en djupare visdom ta plats. För att detta ska ske, behöver vi lära oss att sakta ner och åter tona in oss på en långsammare puls.

Unik yogaupplevelse med vibrerande ljudvågor

Under våren 2022 kommer Hagabadet lansera en ny yogaklass med fokus på klang och kristallskålar samt gong och andra instrument vägledda av våra yogalärare. De så kallade ”ljudbads”-klasserna kommer schemaläggas på våra tre klubbar för att sprida läkande och avslappnande vibrationer för deltagarna. För dig som medlem ingår dessa yogaklasser i ditt medlemskap.

Motverka stress med sound healing

Syftet med soundhealing är att underlätta harmoni mellan alla kroppens system för att skapa en miljö där läkning kan ske. Det är en av de äldsta kända former av helande och är en mycket god terapiform för den som vill komma ned i varv. Människor har använt sig av ljud och toner för delvis transformation och ceremoni, men också för att finna sinnesro och återställa kroppens naturliga energiflöde. Ljud från exempelvis klangskål och slaginstrumentet gong skapar kraftfulla vibrationer som påverkar oss människor genom resonans (eko, återklang). Detta är vibrationer och ljudvågor som påverkar hela dig, även den fysiska kroppen. Idag visar forskning på att soundhealing är ett fantastiskt verktyg för att motverka samt lindra stress, vilket är goda nyheter för de som vill återhämta sig och fokusera på välmående.

Boka yogaklass

Våra Soundhealingklasser lanseras i april 2022. För att boka yogaklass med soundhealing kan du klicka här.

För mer information om Sound Healing, och Soundbath som det också kallas, rekommenderar vi dig att lyssna på poddavsnittet nedanför:

Podd om soundbath

Fler artiklar

/
Inspiration

Allt för ett boostat lymfsystem

Hur tar du hand om ditt lymfsystem? Det är inte bara en kroppsfunktion utan även en avgörande del av vårt immunförsvar. För att fungera optimalt kräver det omsorg och uppmärksamhet….

/
Inspiration

Vagga dig till välmående

Har du upplevt våra vaggande fåtöljer eller gungor ännu? Inte bara är det skönt och avslappnande, det främjar också välmåendet. Vi har sammanställt några tips om varför dessa gungor är…

/
Inspiration

För din hjärt & kärlhälsa

Vi har samlat 6 enkla tips för att hålla din hjärt- och kärlhälsa i toppform.

Läs fler artiklar Till aktuellt