2021-08-13 / Nyhet

Aromayoga förstärker yogaupplevelsen

aromayoga

Dofter är inte bara kopplade starkt till minnen, utan de påverkar också vår sinnesstämning och vårt humör. Dofter kan med stora fördelar användas när vi utövar yoga för att ge oss avspänning, upplyftande av själ och kropp, mot träningsvärk, verka uppiggande samt främja en rofylld sömn. 

Doftnyhet som förstärker yogaupplevelsen

Med start i september kommer Hagabadet erbjuda utvalda yogaklasser till dofterna av de eteriska oljorna lavendel eller pepparmynta. Aromayoga skiljer sig från de andra yogaklasserna på så vis att vi använder diffusers med eteriska oljor som verkar välgörande på olika vis. Lavendel verkar avslappnade och lindrar oro och ångest, och pepparmynta verkar uppiggande, ger fokus och klarhet samt motverkar träningsvärk och trötta muskler. Hagabadets Aromayoga är en yogaklass som passar alla som vill uppleva mer med alla sina sinnen, och som vill förstärka yogaupplevelsen ytterligare, till exempel för att få en djupare avslappning.

”Vi vill skapa en wow-känsla för våra medlemmar och besökare, att man ska kunna uppleva och njuta med alla sina sinnen hos oss. Därför har vi nu utvecklat en form av yinyoga för att höja upplevelsen. Doft är ett sådant fantastiskt verktyg att använda för att främja vårt välmående”, säger Mija Griborn konceptutvecklare och ansvarig för Hagabadets yogautbud. Klassen Aromayoga kommer att finnas i schemat med start vecka 37 på alla tre klubbar. 

Aromayoga, skogsbad, och aromaduschar

Aromayoga utgör en förlängning av hela Hagabadets koncept kring hur doft påverkar oss, både vårt sinne och även rent fysiskt. Som besökare på Hagabadet möts du av väldoft och doftupplevelser under hela ditt besök, t.ex. aromaduschar, avslappningsrum med skogsbad och väldoftande oljor vid behandlingar. Under hösten lanseras flera spännande nyheter och samarbeten, bland annat ett spännande föredrag kring aromaterapi och dofter.

Fler artiklar

/
Inspiration

Sarah: ”Nu kan jag slappna av”

Sarah har tagit en kur med sex Emsella®-behandlningar på Hagabadet Hagas VitalityLab. Redan efter andra Emsella-behandlingen fick jag bättre kontakt med bäckenbottenmuskulaturen, längre upp och djupare in. Detta gjorde i sin…

/
Guide, Inspiration

7 tips på Mors dag presenter 2024

Den 26 maj firar vi mors dag. Skäm bort mamma eller den blivande mamman med en avkopplande stund på Hagabadet.

/
Inspiration

Jag älskar kyla och kryo gör mig både pigg och lugn

Mikael började med en ny veckorutin på Hagabadet. Kryobehandling är bara en del av hans investering i sitt eget vardagsvälmående. Sedan Hagabadet öppnade VitalityLab i november 2023 har han redan…

Läs fler artiklar Till aktuellt