2021-02-22 / Inspiration

Medveten skönhet och hudvård – Se föreläsningen

Medveten skönhet och hudvård

Ta hand om dig själv och din hud

 Ta del av denna intressanta och lärorika föreläsning med hudvårdsexperten Kristina Zanardi för att lära dig mer om hudvård och medveten skönhet. Här berättar Kristina om vad du kan göra för att ta hand om den mogna huden på bästa sätt. 

Att behålla hudens spänst

Någon gång i 40-års åldern märker de allra flesta att huden tappar sin spänst. Men tack och lov är huden ett ständigt förnyande organ, huden är helt utbytt på 30 dagar.

Det finns många knep att ta till! Från att mata huden med naturlig näring i form av hudvård, viktiga näringsämnen i din mat, som påverkar spänsten, till att träna ansiktets muskler. Vi har ett 40 tal ansiktsmuskler och precis som vi kan påverka musklernas spänst på kroppen med hjälp av träning kan vi påverka dem som vi har i ansiktet. 

Under föreläsningen går Kristina igenom

  • De största bovarna att parera för när det gäller hudens åldrande
  • Viktiga hudvårdsrutiner till ditt badrumsskåp.
  • Vilka näringsämnen påverkar huden positivt, vad behöver du ha mer av på din tallrik.
  • Ansikts-övningar och akupressur du kan börja med direkt efter föreläsningen.

Om Kristina Zanardi

Utbildningsansvarig och produktexpert på Kerstin Florian, ett globalt, professionellt och prisbelönt hudvårdsmärke som vi på Hagabadet valt att arbeta med på vår behandlingsavdelning. Kristina är också hudterapeut sedan många år tillbaka, spaterapeut, diplomerad kostrådgivare och har arbetat på spa, salong samt varit lärare på hudvårdsskola.

Det som gör mitt intresse för huden så stort är för att den är så betydelsefull för många, det är ett organ som vi i tusentals år, i olika kulturer velat försköna, smycka och färglägga. Idag vet vi så mycket mer om huden och vad som påverkar som hur vi lever, vad vi äter, hur vi tränar och vad vi använder för återfuktande, skyddande och närande hudvårdsprodukter.

Fler artiklar

/
Inspiration

Sarah: ”Nu kan jag slappna av”

Sarah har tagit en kur med sex Emsella®-behandlningar på Hagabadet Hagas VitalityLab. Redan efter andra Emsella-behandlingen fick jag bättre kontakt med bäckenbottenmuskulaturen, längre upp och djupare in. Detta gjorde i sin…

/
Guide, Inspiration

7 tips på Mors dag presenter 2024

Den 26 maj firar vi mors dag. Skäm bort mamma eller den blivande mamman med en avkopplande stund på Hagabadet.

/
Inspiration

Jag älskar kyla och kryo gör mig både pigg och lugn

Mikael började med en ny veckorutin på Hagabadet. Kryobehandling är bara en del av hans investering i sitt eget vardagsvälmående. Sedan Hagabadet öppnade VitalityLab i november 2023 har han redan…

Läs fler artiklar Till aktuellt