2022-06-07 / Inspiration

Kan tester skapa motivation för hälsa och träning

Lifestylelab test

Går du i tankarna att bryta gamla vanor vad gäller kost och träning? Vill du få kontroll på din hälsa och skapa en hållbar livsstil? Eller nyfiken på hur din kropp mår?Vad än just ditt syfte och mål är så kommer du med Lifestylelab få en helhetsbild över din kropp och hälsa. För alla är faktorerna olika och ingen har samma mål, men gemensamt är att allt börjar med insidan.När du gör ett Lifestylelab test kommer du få hela din hälsostatus, och inte enbart siffror på en våg som endast visar ditt förhållande till gravitationen. Testet har den senaste tekniska utrustningen och de tjänster som hjälper dig att få den status du behöver som utgångspunkt för att lägga upp ett effektivt livsstilsprogram.

Lifestylelab på Hagabadet

Som ny medlem på Hagabadet erbjuds du möjligheten att utföra testerna tillsammans med personlig tränare när du genomgått startprogrammet Hagabadet Runt (Läs om Hälsocheck Testlab här). För dig som redan är medlem kan du boka testerna själv när du vill, men vi rekommenderar alltid att du har satt upp en plan eller ett mål för dig själv innan. På Hagabadets fysiolab finns verktyg som Tanita våg och 3D-scanning. Hälsocheck testlab innehåller 45 min med personlig tränare.

Tanita våg

En Tanitavägning ger dig information om mer än bara vikt. Du får bland annat reda på:

  • Hur vikten är fördelad på muskler och fettmassa över hela kroppen
  • Kroppsvatten
  • Benmassa
  • Hur gammal din metaboliska ålder är
  • Följa din kropps utveckling
  • Välmående

Med hjälp av resultaten som vågen visar kan du efter det planera hur du ska fördela din träning och hälsa.

3D-Scanning

Med en 3D-Scanning får du snabbt tillförlitlig information om ditt aktuella hälsotillstånd för hela kroppens funktion. Scannern är till för att varje individ ska se sig själv i olika vinklar och tas med fördel igen efter några veckor för att se utvecklingen.

”Jämför dig aldrig med någon annan än dig själv.”

Lifestylelab handlar inte om att tävla mot någon. Det är ett komplement till hur du ska kunna ta dig vidare och nå dina mål. Precis som vår personliga tränare Mauricio på Hagabadet Haga säger ”jämför dig aldrig med någon annan än dig själv”.Väljer du att utföra testerna så är det för att du har satt upp ett mål för din träning och hälsa, du vill starta en process som leder till att bli en bättre version av dig. För bästa resultat gör du testerna vid flera tillfällen och de utgår ifrån:

  • Var du är just nu
  • Vad vill du ska hända
  • Vilka förutsättningar har du

Vad vågen inte visar

Efter att ha samtalat med Hagabadets personliga tränare Mauricio har det gett insikt om att det finns så mycket mer betydelsefulla aspekter i kroppen som har mer inverkan än bara siffran som syns på vågen. Och genom att ta vara på fakta som vi faktiskt kan få om vår hälsa finns det möjlighet att börja bygga på något, som i längden kommer göra dig till en starkare och friskare individ.Slutligen frågade vi Mauricio vad han tyckte var viktigast med TestLab?”Testlab ska vara en motiverande faktor, ett resultat som du kan bygga vidare på för att nå dina personliga mål och ge dig de insikter du behöver veta om din fysiska kropp”

Vill du boka ett Lifestylelab test?

Är du intresserad av en hälsosam förändring? Fyll i formuläret eller kontakta pt@hagabadet.se

Vill du veta mer eller boka tid för tester?

*” anger obligatoriska fält

Dina kontaktuppgifter

Vilken klubb gäller det?

Vilken klubb gäller det?

Fler artiklar

/
Inspiration

För din hjärt & kärlhälsa

Vi har samlat 6 enkla tips för att hålla din hjärt- och kärlhälsa i toppform.

/
Inspiration

Omfamna kylans hälsoeffekter

Fler och fler låter sig omfamnas av kylans uppfriskande hälsoeffekter! Är du också nyfiken på att uppleva kickarna som näst intill blir beroendeframkallande? Vi har samlat härliga aktiviteter så du kan…

/
Guide, Inspiration

Hållbarhet i fokus: Träningstips & inspiration

I denna artikel delar vår erfarna personliga tränare, Sofia Örnefors, med sig av sina insikter för att hjälpa dig komma igång med träningen på ett hållbart sätt. Sofia brinner för…

Läs fler artiklar Till aktuellt