2019-07-20 / Inspiration

Skräddarsydd gravidmassage

gravidmassage

– Vi vill ge den gravida kvinnan en unik möjlighet att ta hand om sig själv, med allt vad det innebär, säger Heléne Johansson, Wow Experience manager på Hagabadet i Göteborg. Vi har spa-behandling, yoga, vattengympa och bad – allt anpassat för den blivande mamman. Graviditeten är tuff för kroppen – extra kilon att bära på och ett litet liv därinne i magen. Självklart behöver man ta hand om sig då.

Gravidmassage

Hagabadet erbjuder behandlingen Gravid Deluxe till den gravida är. Den har utvecklats av Susanne Wieck, spa-chef på Hagabadet Älvstranden som själv är både hud- och spa-terapeut och spamassör.

Boka din Gravid Deluxe här >> 

– Det här var något jag saknade när jag själv var gravid, säger Susanne Wieck. Det fanns inte i Göteborg då. Så jag föreslog för Hagabadet att vi skulle göra en stor behandling för den gravida kvinnan.

Och det är en lång, lyxig behandling av hela kroppen, från topp till tå. Drygt en och en halv timmes helkroppsmassage med skrubb och ansiktsbehandling.

– Och mamman ligger på mage, betonar Susanne. Vi använder en stor kudde, body cushion, som kan formas efter mammans kropp. Alla mammor ser ju olika ut, så det räcker inte med att ha ett hål i massagebänken för magen. Med vår kudde ger vi stöd åt sidorna på kroppen, och så en grop för magen, som är precis avpassad, så mamman kan ligga på mage och få massage på ryggen. Det avlastar ryggen, och mamman kan sträcka ut sig – det har hon oftast inte kunnat göra på flera månader, med magen.

behandling

Massage i en trygg och skön miljö

– Vi använder erfarenheter och kunskaper som vi har samlat på oss genom åren här på Hagabadet, säger Heléne. För en tid sedan fick vi en föreläsning av Kerstin Uvnäs Moberg, som är läkare och framstående forskare om hormonet oxytocin. Det var spännande och gav oss vetenskapligt stöd för det vi håller på med här – att få människor att må bra. Våra behandlingar med massage och hudvård ökar nivåerna med oxytocin i kroppen, de ger fysisk närhet och värme, som är viktigt. Även vatten i lagom temperatur ökar nivåerna av oxytocin. Och inte bara så att det känns härligt för stunden, utan hela människan reagerar. Man blir mer social och mer omhändertagande. Bra för en blivande mamma!

massage

Kurser för dig som är gravid

Förutom behandlingen har Hagabadet skapat ett helt program med klasser för gravida. Det är gravidyoga, vattenyoga och vattengympa särskilt anpassat för blivande mammor, förutom vanligt spa, förstås.

– Och våra terapeuter och instruktörer har fått rejäl utbildning i vad som gäller för gravida, med de speciella krav som ställs, säger Heléne. Vi vill att den blivande mamman ska kunna komma hit och känna trygghet i att vi vet vad vi gör, och att det är bra för henne. Och den nya lilla människan därinne!

Boka din Gravid Deluxe här >> 

Fler artiklar

/
Inspiration

Allt för ett boostat lymfsystem

Hur tar du hand om ditt lymfsystem? Det är inte bara en kroppsfunktion utan även en avgörande del av vårt immunförsvar. För att fungera optimalt kräver det omsorg och uppmärksamhet….

/
Inspiration

Vagga dig till välmående

Har du upplevt våra vaggande fåtöljer eller gungor ännu? Inte bara är det skönt och avslappnande, det främjar också välmåendet. Vi har sammanställt några tips om varför dessa gungor är…

/
Inspiration

För din hjärt & kärlhälsa

Vi har samlat 6 enkla tips för att hålla din hjärt- och kärlhälsa i toppform.

Läs fler artiklar Till aktuellt