2022-10-20 / Inspiration

Förbättra din livskvalitet med en medveten andning

Förbättra din livskvalitet med en medveten andning

Många av oss tar andningen för given, men det är faktiskt en av de mest grundläggande processerna som sker i våra kroppar. Att det är viktigt att andas är ingen nyhet. Men det är inte bara viktigt att vi andas utan också hur vi andas. En andning som bara är lite obalanserad ger över tiden stora negativa konsekvenser eftersom vi andas så mycket varje dag. Genom att lära oss att andas på rätt sätt kan vi förbättra vår hälsa och livskvalité. 

Vad är medveten andning

Andningen speglar vad som pågår i kroppen — både tankar och känslor och om vi är stilla eller aktiva. Genom att ta kontroll över vår andning kan vi påverka tankar och känslor. Kroppens andningsvanor påverkas av många faktorer som bland annat: sömn, stress och fysisk aktivitet. En medveten andning stärker vårt inre och när vi andas fler och fler av de ca 1000 andetag vi tar varje timme på ett bra sätt ser vi flera positiva effekter:

  • Mer energi
  • Minskar stress
  • Förbättrar sömn
  • Ökad matspjälkning
  • Bättre hälsa
  • Vid fysisk aktivitet blir vi mer uthålliga
  • Återhämtar oss snabbare

”Andas ska bara funka och är inget man tänker på, trots att man gör det flera tusen gånger om dagen” – Christel Johansson

Medveten andning på Hagabadet

Under hösten har flera utav Hagabadets personliga tränare påbörjat utbildning till lic Andningsinstruktör och kan nu ta emot kunder som vill gå kurs eller individuell coachning. Christel Johansson är en utav Hagabadets personal som har utbildat sig.

– Kursen medveten andning pågår under 28 dagar och som kursdeltagare får du tillgång till material, hemuppgifter och träffa oss andningsinstruktörer 3 gånger. Men denna kursen är inget man bara går på i 28 dagar och slutar utan det blir en ny livsstil. I kursen ingår mer än bara hur du ska andas, du får verktyg för hela kroppen, hälsa och hur man påverkas av sin andning. Under min utbildning till andningsinstruktör har jag fått flera nya insikter, jag har blivit mer medveten och avslappnad, säger Christel Johansson.

För vem passar kursen medveten andning

Behöver du verktyg för att hantera stress och oro i vardagen? Vår kurs i medveten andning riktar sig till alla som vill lära mer om hur andning kan användas för att förbättra sitt välmående. Oavsett ålder eller livssituation har du nytta av att lära mer om medveten andning och hur det kan påverka kropp och sinne positivt.

Helen har genomgått personlig coachning inom medveten andning tillsammans med andningsinstruktör Christel. Vi frågade Helen om vad som inspirerade henne att börja med denna form av andning. 

”När jag hörde att Christel skulle gå utbildningen och Hagabadet ska erbjuda detta kände jag att jag är en person som behöver det här. Jag är aktiv, snabb, rör mig mycket, äter snabbt, pratar snabbt. Och inser att jag behöver stanna upp och dra efter andan. Men jag vet inte hur jag gör. Och därför har jag behövt en coach och för mig har Christel betytt allt i denna resa och jag gjort en investering i min hälsa tillsammans med Christel. Min sömn har förbättrats, jag känner mig mer avslappnad och inte så forcerad och nu kan jag njuta av varje andetag” – Helen, kursdeltagare 

Anmäl dig till kurs i medveten andning

Vill du lära dig mer om medveten andning och hur det kan förbättra din hälsa och livskvalitet? Då kan du gå med i vårt 28-dagarsprogram med Hagabadets andningscoacher. I programmet får du en grundlig genomgång av vad medveten andning innebär och verktyg till att optimera din egen andning.

Se aktuella kursstarter >>HÄR 

Kontakta våra andningscoacher

Vill du förbättra din andningsteknik? Kontakta våra erfarna andningsinstruktörer för personlig vägledning och stöd.

Christel Johansson – christel.johansson@hagabadet.se

Sofia Örnefors – sofia.örnefors@hagabadet.se

Sofia Gullbranson – sofia.gullbrandson@hagabadet.se

Sandra Adrian – sandra.adrian@hagabadet.se

Jessica Larning – jessica.larning@hagabadet.se

Fler artiklar

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

/

Våra 5 bästa julklappstips

Här är julklapparna du hinner köpa och få hem innan julafton. Vi har samlat våra 5 julklappstips som passar till nära och kära.

Läs fler artiklar Till aktuellt