2024-03-08 / Inspiration

”Det sa klick vid första rollerbehandlingen”

Pamela

Pamela är bland annat instruktör i lymfyoga, praktiserande massör och postural tränare. På Hagabadet har hon varit medlem i ungefär två år. När nya Vitality Lab öppnade på Hagabadet Haga hängde hon på låset för att göra Roller-behandlingar. 

– Jag deltog på en fitnessmässa för ett par år sen, där testade jag roller. Jag kände direkt att denna metod har potential att ge resultat som inte ens den mest djupgående bindvävsmassage kan uppnå. Allt handlar om att jag som användare själv känner var trycket bäst behövs. Och redan första gången jag gjorde Roller-behandling på Hagabadets Vitality Lab så överträffades mina förväntningar – och jag fick en oväntad, men välkommen effekt. 

Intervju med Pamela, 49 år

Första tillfället då Pamela genomförde en Rollerbehandling var i slutet av 2023. Hon besökte Hagabadet tillsammans med sin 18-årige son. Plötsligt, mitt under behandlingen, hörs ett högt klick (eller snarare pang) i Pamelas armbåge. 

– Min son utbrast, ”Vad var det, vad hände?”. Jag kände efter någon sekund, sen berättade jag att det helt enkelt var den låsning som jag länge haft i armbågsleden som släppt. Det högljudda klicket gjorde inte det minsta ont, det var en befriande känsla. 

”Kronisk” låsning släppte redan första Roller-behandlingen

Pamela hade gett upp när det gällde låsningen i armbågen, som berodde på en över 20 år gammal belastningsskada. 

– Jag hade verkligen provat allt. Massage, bindvävsbehandlingar, rehab, träning, yoga. Jag kan ju det här, har koll på både anatomi och träning. Så jag hade accepterat att min arm inte gick att sträcka ut, så hade det varit i flera år. 

Det var när Pamela använde rollern mot utsidan/baksidan revbenen, lite snett under skulderbladet som det hände. 

– Låsningen satt inte i armbågen. Den satt djupt i bindväven under skulderbladet och där har inga behandlingar eller övningar kommit åt. Nu sa det bara klick. Det är skönt att kunna sträcka ut båda armarna igen. 

Roller-behandling ger lymfan en skjuts och ökar muskelmedvetenheten

Utöver en rak arm ser Pamela flera andra positiva effekter av behandling med Roller. 

– Min kropp har släppt mycket vätska, vilket inte bara ger en slätare kropp utan även bevisar att lymfdräneringen får sig en skjuts i rätt riktning av Rollern. Eftersom Rollern rör sig i lymfsystemets riktning blir utrensningen av slaggprodukter rejält boostad.  

Dessutom ger Roller-behandling ökad kropps- och muskelmedvetenhet. 

– När man tar behandling med Roller så styr man själv. Jag har lärt känna min kropp och mina muskler på ett nytt sätt och som resultat får jag nu bättre effekt av min styrketräning. Rollerbehandling ökar den tredimensionella rörligheten, minskar djupa spänningar och kommer åt svårnådda triggerpunkter.  

Pamela har hittills tagit nio behandlingar med Roller i Hagabadets Vitality Lab. 

– De första sju behandlingarna var en ren fröjd. När jag gjorde den åttonde började det göra ont och jag kände mig ledsen, som om känslor suttit fast i bindvävsspänningar och nu kom upp till ytan. Jag samtalade med behandlingsterapeuten Mira, som bekräftade att detta inte är ovanligt – utan en positiv, naturlig effekt av att rensa kroppen. 

Bättre effekter av styrketräning efter Roller-behandling

Vid nästa behandlingstillfälle, det nionde i raden, var den härliga känslan tillbaka. 

– Det är bara jag själv som kan känna hur det känns i min kropp, jag kommer åt ställen som inte annars går att behandla. Rollern har gjort mig mer lyhörd för hur det känns, jag har lärt känna mina egna muskler och får bättre resultat av min träning. Jag kommer definitivt fortsätta att ta Roller-behandlingar regelbundet, det är en värdefull investering i mig själv. 

Pamela investerar många timmar varje vecka i sin hälsa. 

– Det handlar om mer än träning. Såväl rörelse som vila är viktigt för balans i kropp och själ. Om vi bara hårdtränar och inte ger våra kroppar återhämtning är det inte alls säkert att vi mår bättre, det kan öka stress och skapa spänningar. Egenvård, som Roller, att bada, promenera eller bara vila behövs också för välbefinnandet.  

På Hagabadet hämtar Pamela kraft och energi i vardagen. 

– Bara att komma in genom dörrarna, mötas av leende medarbetare i receptionen, höra musiken som strilar, känna dofterna – även dagar då jag inte orkar träna fysiskt går jag gärna dit för att ladda energi. På Hagabadet finns allt jag behöver och tycker om, på en och samma plats.   

Fler artiklar

/
Inspiration, Okategoriserad

Rollmassagen har gett stor effekt

Rollermassage är en metod som bygger på kinesisk medicin. Den Roller som finns på Hagabadets Vitality Lab är också utrustad med infraröd värme, vilket ger extra stimulerande och läkande effekt.  

/
Inspiration, Okategoriserad

Maria ”Hagabadet är mitt andra vardagsrum”

Rörelse och träning är lika viktigt för Maria som balans i livet. Hon besöker Hagabadet även för vila och avkoppling. ”Hagabadet är min återhämtningsplats, min oas i en hektisk vardag”

/
Inspiration, Okategoriserad

Det röda ljusets effekt på rosacea

Huden känns bra i flera dagar efter en rödljusbehandling. För bästa effekt på det allmänna måendet och energinivåerna bör behandlingar med Rött ljus tas i en sammanhängande kur.

Läs fler artiklar Till aktuellt