”För snyggheten, sundheten & hälsovården”

Hagabadets signaturdoft till Sven Renströms ära

Spaprodukter – Till Sven Renströms ära

Hagabadet grundades 1876 med mottot ”för snyggheten, sundheten och hälsovården”. 145 år senare är syftet fortfarande detsamma med en hälsoklubb som sätter livskvalitet i fokus. I samband med Hagabadets 145-årsjubileum lanserades Hagabadets jubileumsdoft — till Renströms ära! En produktserie som består av vårdande schampo, balsam, tvål och lotion. Skonsamt framtagna med kärlek i Göteborg utifrån aromaterapins holistiska syn på människa och natur för att främja kroppens egen intelligens att läka och befrämja hälsa. En blandning av lavendel, apelsin, geranium och frankincense.

Dofterna i produkterna består av 100 % rena eteriska oljor just för att du ska tillgodogöra dig de välgörande terapeutiska egenskaperna som eteriska oljor ger.

  •  Korta transporter, produceras i Högsbo
  • Utvecklad och förpackad i Göteborg
  • Inga sulfater, silikoner och microplaster
  • Helt veganska, inte testad på djur
  • Dofterna kommer från 100% rena eteriska oljor med hög kvalité
  •  Passar både kvinnor och män

Hagabadets signaturdoft

  • Lavendel – Romarna använde lavendel för att doftsätta badvatten och ordet lavendel kommer från latinets lavare som betyder ”att tvätta”. Lavendel går på djupet med sin perfekta balans mellan lugnande, rogivande och stärkande, läkande.
  • Apelsin – Denna näringsrika frukt som innehåller A-, B-, och C vitaminer härstammar från Asien och kom till Europa på 1500-talet. Apelsin ger lugn till kroppen för att komma ner i varv men har samtidigt uppfriskande effekter.
  • Geranium – Inom aromaterapin anses denna doft som den förnämsta. Geranium verkar avslappnande på sinnet, dämpar oro och lättar vid frustration med hudvårdande egenskaper för alla hudtyper.
  • Frankincense – Frankincense är kåda utvunnet ur Boswelliträdet och var en av de dyrbara gåvor som Jesusbarnet, enligt historien, fick från de tre vise männen. Sedan urminnes tider har Frankincense använts som välgörare och som skönhetsolja. Den är fantastisk för alla hudtyper.

Om Hagabadets spaprodukter

spaprodukter miljö

Aromaterapi – tusentals år av örtkonst, visdom och historia

Vi använder endast rena eteriska oljor med aromaterapins holistiska syn på människa och natur för att främja kroppens egen intelligens att läka och befrämja hälsa. Det finns en hel del forskning som visar att oljan är terapeutisk och som kan hjälpa immunsystem, reducerar värk, inflammationer, läka hud mm.

De eteriska oljornas signaler går ocensurerat till limbiska systemet som är den primitiva delen av vår hjärna, även kallad känslornas hjärna som styr över känslor, sömn, hunger, sex osv.

Doften du känner när du går förbi en rosenbuske eller när du skalar en apelsin är den eteriska oljan från just den växten. En del växter avger doft andra inte. Varför det är så är ett av naturens mysterium. Eterisk olja är koncentrerad växtsubstans som hjälper växten på flera olika sätt. Allt från att skydda dem till att attrahera pollinerare. Eterisk olja är aromatiska växtsubstanser från växter där en koncentrerad droppe både är värdefull och innehåller mängder med terapeutisk kraft.

Parfymer och andra dofter som används i produkter för att skapa väldoft är syntetiska dofter dvs artificiella substanser. De har ingen terapeutisk effekt.

Miljö och hållbarhet

Produktserien är svensktillverkad dvs utvecklad, producerad och packad i Göteborg. Vår ambition är att så långt det är möjligt idag producera produkter som är äkta vara inifrån och ut. Vi är stolta och glada att vi lyckats så väl som vi nu gjort.

Produkterna är framtagna i samarbete med Ingrid K. Bakom varumärket Ingrid K finns kvinnan Ingrid som i hela sitt liv levt med dofter och fascinerats av dofternas förmåga att beröra. Företaget Ingrid K startades 1997 i Göteborg och har sedan dess tagit fram ett brett spektrum av produkter inom naturlig hud- och kroppsvård. Produkter som gör gott såväl på utsidan som på insidan. Bland hennes kunder finns flera exklusiva hotell- och spaanläggningar.

Produktionen har vi tagit hjälp av det Grazette som är ett av få skönhetsföretag med hela verksamheten i Sverige. Allt från idé till transport sker under ett och samma tak, enligt de stränga lagkrav som gäller inom EU och i Sverige. Närproducerat – eftersom nya upptäckter görs nära produktionen, samtidigt som alla processer med emballage och transport optimeras i direkt anslutning till varandra.

De vårdande ingredienserna är Vegetabiliskt keratin för hårvård, eteriska oljor och Aloe Vera ingår i alla produkterna samt Shea esters i lotion. Produkterna är veganska, ej testade på djur och innehåller inga sulfater, silikoner, parabener, microplaster, syntetiska dofter eller färger.

Vår ambition är att vi ska utveckla ett refillsystem som gör du kan fylla på i din flaska. Vi hoppas vi kommer kunna förverkliga den idén.