2021-06-04 / Inspiration

Träna med gummiband – 8 enkla övningar

Träna med gummiband

Vår personliga tränare och systemisk coach Christel Johansson har satt ihop ett program som du kan träna med gummiband. Programmet innehåller 8 enkla övningar som du kan utföra vart du än är. Allt du behöver är lite energi och ett gummiband. 

Träna med gummiband vart du än är

Att träna med gummiband är ett enkelt och smidigt sätt att hålla i gång med träningen vart du än är. Du kan utföra övningarna i hemmet, på jobbet, på semestern, på gymmet eller ute i trädgården. Och det bästa av allt är att alla kan vara med. Övningarna kan göras själv, med en vän eller tillsammans med hela familjen. I vissa övningar behöver du fästa gummibandet mot en vägg, stolpe eller liknande. Skulle inte det finnas tillgängligt kan du alltid ta hjälp av en vän. 

Hur jobbigt är det att träna med gummiband?

Du väljer själv vilket motstånd du vill ha i träningen. Dels kan du välja hur hårt gummiband du vill ha. Ju tjockare gummibandet är desto tyngre. Du kan även klippa av bandet för att göra det kortare och mer spänstigt. I vissa övningar varierar du tyngden genom att sätta gummibandet på olika ställen på kroppen.

Så här tränar du

Sidogång med gummiband

Den första övningen är en klassisk sidogång som ger dig en sätesaktivering. Här kan du välja om du vill ha den tyngre genom att placera bandet längre från kroppens centrum. Lättast är ovanför knävecket, vill du ha det lite tyngre placerar du den vid vristen, och tyngst är det om du sätter gummibandet under fotsulan.

Den här övningen gör du 15 steg höger, 15 steg vänster i 3 varv.

Standing hip flexor pull

I den här övningen aktiverar du både höftböjarmuskeln och bålen. Det är en utmärkt övning för dig som löprtränar mycket och vill öka din kapacitet. För mest effekt bör du tänka på att hålla bålen stilla.

Den här övningen gör du 15 repetitioner per ben i 3 varv.

Ta del av alla övningar

Kontakta kundservice@hagabadet.se för att ta del av alla övningar.

Christel Johansson

”Oavsett om du är van eller ovan, skadad eller om du vill utmana dig fysiskt har jag möjlighet att stödja dig i din utveckling. Tillsammans lägger vi upp en realistisk plan på vad som behöver göras för att nå det du behöver. Sedan gäller det att uthålligt göra göret.”

Christel är personlig tränare, systemisk coach, kommunikolog och beteendevetare. Hon har över 20 års erfarenhet inom hälsa och träning. På Älvstranden jobbar hon både utomhus och inomhus, hon är kreativ och stödjande. Hon motiverar, utmanar och lär dig mer. Christel utbildar även nya personliga tränare via Axelssons PT Education.

Fördjupning: Stark genom klimakteriet | Licensierad instruktör Medveten Andning

FORMULÄR

Fler artiklar

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

/

Våra 5 bästa julklappstips

Här är julklapparna du hinner köpa och få hem innan julafton. Vi har samlat våra 5 julklappstips som passar till nära och kära.

Läs fler artiklar Till aktuellt