2020-09-15 / Nyhet

Stark genom klimakteriet – certifiering

Stark genom klimakteriet

Behöver vi i träningsbranschen kunna något om klimakteriet?

Ja, absolut.

Vi behöver prata mer om hormoner, kvinnohälsa, kost och träning – och hur hormoner påverkar i livets olika skeenden för en hel del kvinnor. Framförallt behöver vi lyfta fram kunskap om vad man kan göra för att må bättre och fortsätta känna sig stark. Stark även genom klimakteriet.

Certifierade – först i Sverige

Hagabadet finns på tre platser i Göteborg och har som första företag Sverige blivit Stark genom klimakteriet-certifierade.

Vi har nu välutbildade tränare, yogalärare och sjukgymnaster samt hälsocoacher som på ett bättre sätt kan guida kvinnor rätt.

Medlemmar +40 år

Hagabadet har en mycket stor grupp kvinnliga medlemmar över 40 år. De senaste åren har Hagabadet fortsatt att utbilda sina medarbetare och tränare för en äldre kundgrupp.- Vi har ändå känt att något saknas. Något som skaver. Vissa kvinnor har inte den livskvaliteten som de borde ha, säger Helene Johansson, ägare och Wow experience manager.

Det finns en stor okunskap i samhället och tidigare har man inte pratat om klimakteriet. Nu har vi kompetenta och högpresterande kvinnor som i en viss ålder kan börja känna av symptom som de inte är vana vid. Och de är inte vana att vara tysta. De kräver kunskap och gehör hos både sjukvård, hälsovård och friskvård.

Mer kunskap och lyssna mer

Meningen är inte att vi inte ska lyssna på kroppen. Det är precis det vi vill att man ska göra, säger Helene. Även sjukvården behöver lyssna mer på drabbade kvinnor med symptom. Kvinnor söker för nedstämdhet, ledvärk, orkeslöshet, hjärtklappning och odefinierbara symtom där sjukvården förklarar det med stress, utbrändhet, inbillning och t o m psykiska besvär eller misstanke om reumatism och ms med tillhörande utredningar.Uppfattningen verkar vara att har du inga svettvallningar så är du varken i klimakteriet eller i menopaus. Vilket den senaste forskningen visat är fel.

Hagabadet vill vara en partner som kan lotsa till bra hälsoval, som kan lägga upp rätt typ av styrketräningsprogram och lyfta fram balansen mellan rörelse och vila för ett långt och starkt liv med hög livskvalitet.

2020 är året då vi lyfter fram kvinnan som går stark genom klimakteriet. Vår ambition är att ingen kvinna blir förminskad på grund av klimakteriet.

Nu när vi certifierat våra medarbetare faller den sista pusselbiten på plats. Vår mission är att hjälpa göteborgarna till ett långt gott liv med livskvalitet. Även den kvinna som känner sig svag, fel och orkeslös ska kunna får rätt hälsorecept för att vara livsstark, säger Helene Johansson.Vår certifiering genomfördes av Monica Björn, författare till boken, Stark genom klimakteriet.

För mer information

helene.johansson@hagabadet.se

Fler artiklar

/

Ewa når sina mål efter 10 veckor i Purechange

Omgång 44 av Purechange har just avslutats, bland deltagarna hittar vi Ewa, en trogen Hagabadetmedlem sedan många år tillbaka.

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

Läs fler artiklar Till aktuellt