2024-03-20 / Inspiration / Okategoriserad

Rollmassagen har gett stor effekt

”Rollmassagens har gett stor effekt, smärtan är i princip borta”

Rollermassage är en metod som bygger på kinesisk medicin. Den Roller som finns på Hagabadets Vitality Lab är också utrustad med infraröd värme, vilket ger extra stimulerande och läkande effekt.  

Maria Olsson, 59 år, har gjort regelbundna rollermassage-behandlingar sedan slutet av november 2023. Redan efter ett fåtal behandlingar märkte hon stor effekt. 

– Innan det fanns tillgång till Rollermassage så tog jag lymfmassage på Hagabadet. Det hjälpte till viss del mot mitt lipödem, men när massören berättade om den nya Rollern blev jag direkt intresserad av att prova, säger Maria. 

”Jag blev fast redan efter första gången” 

Redan vid första tillfället kände Maria hur välgörande rollermassagen var för hennes kropp. Lipödem innebär att fettceller förstoras och området kring dem blir lätt inflammerat och ömt. Mellan de förstorade fettcellerna samlas vatten och vätska, vilket leder till ytterligare svullnad och ömhet. 

– Min första upplevelse var inte så härlig. Eftersom jag har lipödem så gjorde det ont, särskilt på vissa delar av kroppen. Det onda gick dock snabbt över till att bli ”skönt-ont” och jag var beredd på att första behandlingen skulle kännas. Redan efter den andra behandlingen upplevde jag betydligt mindre smärta, mindre ömhet och gick därifrån med en lätt känsla i kroppen. 

Marias smärtor har i stort sett släppt sedan hon började med Rollermassage. 

– Nu har jag gjort cirka tolv behandlingar. Förutom att jag är nästan helt smärtfri så har kroppen gjort sig av med mycket överflödig vätska, vilket också ger fördelar för min övriga träning och rörelse.  

En fysisk lättnad som känns i hela kroppen 

Att kroppen rensas från överflödig vätska är välgörande för alla, men särskilt viktigt om man till exempel har lymf- eller lipödem. 

– Känslan av konkret, fysisk lättnad i min kropp är så påtaglig. Jag har också blivit mjukare i vävnaden, mjuk på ett positivt sätt. Vid lipödem känns vävnaden ofta hård och öm, nu känns det mjukt och knappt ömt alls och jag får inte lika lätt blåmärken som tidigare.  

”Det handlar om livskvalitet och helhetshälsa” 

Lipödem är en kronisk sjukdom, den går inte att bota helt. För Maria är det viktiga att kunna ha en god och hög livskvalitet trots sjukdomen.  

– Mitt mål är att hålla lipödemet i schack. Nu har jag hittat en fungerande metod.  

”Mitt fokus är att må bra, den kosmetiska effekten är underordnad”

Eftersom rollermassage stimulerar lymfsystemet och gör att kroppen kan rensas på överflödig vätska kring fettcellerna så har behandlingsmetoden ofta god effekt mot cellulitbildning.  

– Jag tror att det finns kvinnor som lider av lipödem utan att veta om det. Cellulitbildning är en del av symptomen. För mig är målet med rollermassagen att må bättre och skapa bättre förutsättningar för övrig motion och träning.  

Fler artiklar

/
Inspiration, Okategoriserad

Rollmassagen har gett stor effekt

Rollermassage är en metod som bygger på kinesisk medicin. Den Roller som finns på Hagabadets Vitality Lab är också utrustad med infraröd värme, vilket ger extra stimulerande och läkande effekt.  

/
Inspiration, Okategoriserad

Maria ”Hagabadet är mitt andra vardagsrum”

Rörelse och träning är lika viktigt för Maria som balans i livet. Hon besöker Hagabadet även för vila och avkoppling. ”Hagabadet är min återhämtningsplats, min oas i en hektisk vardag”

/
Inspiration, Okategoriserad

Det röda ljusets effekt på rosacea

Huden känns bra i flera dagar efter en rödljusbehandling. För bästa effekt på det allmänna måendet och energinivåerna bör behandlingar med Rött ljus tas i en sammanhängande kur.

Läs fler artiklar Till aktuellt