2024-06-20 / Inspiration

Rödljusterapi under sommaren

Så optimerar du din hälsa i sommar

Sommaren är en tid för utomhusaktiviteter, sol och avkoppling, men det innebär inte att man ska bortse från de fördelar som rödljusterapi kan erbjuda. Även under de soligaste månaderna kan denna terapiform ge dig en extra boost för både kropp och själ.

Rödljusterapi är en mångsidig och kraftfull behandling som erbjuder fördelar året runt. Genom att integrera det i din sommarrutin kan du maximera dess positiva effekter och njuta av en friskare, mer energifylld sommar. Oavsett om du vill förbättra din hud, påskynda återhämtningen efter träning, eller bara känna dig piggare, är rödljusterapi svaret på dina behov.

Här är fem fördelar med att inkludera rödljusterapi i din sommarrutin.

1. Förbättrad hudhälsa

Solen kan vara hård mot huden, vilket ofta resulterar i rodnad, irritation och ökad risk för långvariga hudskador. Rödljusterapi stimulerar kollagenproduktionen, vilket hjälper huden att återhämta sig snabbare efter solens exponering. Genom att minska inflammation och främja hudens naturliga läkningsprocess kan du bibehålla en frisk och strålande hy även under sommaren.

2. Snabbare återhämtning efter träning

Sommarens varma väder uppmuntrar till ökad fysisk aktivitet, men det innebär också en ökad belastning på muskler och leder. Rödljusterapi kan hjälpa till att minska muskelvärk och påskynda återhämtningen efter intensiva träningspass. Genom att använda terapin både före och efter träning kan du maximera din prestation och minska risken för skador.

3. Minskad inflammation och snabbare läkningsprocess

Sommaren innebär ofta mer tid utomhus, vilket kan leda till insektsbett, småsår och andra mindre skador. Rödljusterapi är effektivt för att minska inflammation och påskynda läkning av dessa skador. Dessutom kan det lindra obehag vid solbränna och hjälpa huden att återhämta sig snabbare utan att utsätta den för ytterligare UV-strålar.

4. Ökad energi och förbättrad sömn

Långa sommardagar kan påverka din dygnsrytm och göra det svårare att få en god natts sömn. Rödljusterapi hjälper till att balansera kroppens naturliga klocka, vilket kan förbättra sömnkvaliteten och öka dina energinivåer. Genom att kalibrera den cirkadiska rytmen kan du känna dig mer utvilad och pigg, redo att ta dig an sommarens alla äventyr.

5. Förbättrat humör och minskad stress

Ljusets positiva effekter på humöret är välkända, och rödljusterapi är inget undantag. Genom att påverka produktionen av serotonin och melatonin kan denna terapi bidra till en gladare och mer balanserad sinnesstämning. Detta är särskilt värdefullt under sommaren när förändringar i ljusförhållanden kan påverka din mentala hälsa. Med regelbundna sessioner kan du hålla stressen i schack och njuta mer av sommarens glädjeämnen.

Sommarerbjudande! 50% på rödljusterapi

Gäller t.o.m 31 juli

Vi firar in sommaren med ett fantastiskt erbjudande på våra populära rödljusterapi-behandlingar. Just nu får du 50 % rabatt på både rödljusterapi, helkropp och rödljusterapi, säng. Använd koden Sommar50 för att ta del av 50% rabatt vid bokning online.

Fler artiklar

/
Inspiration

Rödljusterapi under sommaren

Även under de soligaste månaderna kan denna terapiform ge dig en extra boost för både kropp och själ. Här är fem viktiga fördelar med att inkludera rödljusterapi i din sommarrutin.

/
Inspiration

5 tips – Nyttja friskvårdsbidraget i sommar

Även om sommaren kantas av semesterplaner och aktiviteter, glöm inte bort att prioritera dig själv. Här är fem tips för hur du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag på bästa sätt i…

/
Guide, Inspiration

Coolcation på Hagabadet

Letar du efter en unik och uppfriskande semesterupplevelse? Välkommen till Hagabadet – din ultimata destination för en ”coolcation”.

Läs fler artiklar Till aktuellt