2022-04-08 / Inspiration

Ingela sänkte kolestrolet genom träning

Ingela purechange

Att avsätta tid till träning och hälsa är inte alltid lätt. Många har svårt att hitta motivation och saknar inspiration. Sedan 2010 har träningsprogrammet PureChange hjälpt deltagare med just detta, att hitta motivation och komma till sitt livs bästa form under bara 10 veckor. Flera deltagare har bevisat att inget är omöjligt, oavsett ålder, tidigare erfarenhet och förutsättningar. En av dessa är Ingela Åslund, 57 år, som var med i PureChange omgång 39. Vi har fått möjlighet att ta del av hennes resa till en mer hälsosam livsstil.

Önskan om att komma tillbaka igen

Under många år har Ingela tränat på egen hand till och från, men i samband med pandemin tappade hon mycket av sin träning och började sakna att aktiveras på samma sätt som förut igen. Hennes kropp började värka medan hon blev allt mer trött och humöret lite lågt. Hennes avsikt med PureChange var därför att komma tillbaka till sitt gamla jag innan Corona bröt ut, samtidigt som hon ville sänka det förhöjda värdet av kolesterol i kroppen.

Sänkt kolesterol på 10 veckor

Ingela hade aldrig varit med om något liknande träningsprogram tidigare, men hade både sett och hört gott om PureChange vilket fick henne att ansluta till utmaningen. Under 10 veckor med hjälp av sin personliga tränare och anpassat kostprogram lyckades Ingela göra stor skillnad och få goda resultat. Bland annat:

  • Återfå energi och kroppsstyrka igen, även träna tyngre
  • Sänke kolestrol från 7,4 till 5,2
  • Avlägsna molande värk i kropp och leder
  • Minska spänningshuvudvärk

Inte bara lyckades Ingela göra en hälsosam förändring fysiskt, hon lyckades också stärka sin självkänsla.

”Idag upplever jag mig själv, och andra i min närhet, att jag är stark, energisk, glad och snygg haha. Skojar lite här men jag är stolt över mig själv och vad jag fick till. Är ändå 57 år snart och min metaboliska ålder är 41 år, det är ändå stort och så känner jag mig”.

Ingelas resa och goda resultat

I intervjun frågade vi henne hur hon upplevde sina 10 veckor i PureChange, och om hon skulle göra om det om hon fick möjligheten.

”Utan tvekan ja! Jag njöt faktiskt av varje tillfälle. Vet det låter överdrivet, men det var verkligen så. Som sagt, jag hittade tillbaka till mitt gamla jag och älskade att utmana mig själv på varje pass. Eftersom jag gillar att laga mat och är intresserad av kost samt näringslära var det inget jättestort hinder för mig att fokusera på den biten. Men jag har nog inte riktigt förstått hur stor påverkan kosten verkligen har”.

Slutligen frågade vi Ingela om hon skulle rekommendera PureChange till människor i sin närhet, och om hon tar med sig något speciellt från träningskursen?

”Absolut! Finns inget negativt med detta. Jag tar med mig – vill du så kan du! Bara fokusera och kör på”.

Vill du delta i nästa PureChange omgång?

Är du också intresserad av en hälsosam förändring. Klicka här och läs mer om PureChange för att delta i nästa omgång.

Fler artiklar

/

Ewa når sina mål efter 10 veckor i Purechange

Omgång 44 av Purechange har just avslutats, bland deltagarna hittar vi Ewa, en trogen Hagabadetmedlem sedan många år tillbaka.

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

Läs fler artiklar Till aktuellt