2021-05-17 / Nyhet

Mer hälsofrämjande Infrarött

Hälsofrämjande Infrarött

– nu även på Hagabadet Drottningtorget

Efter att hälsofrämjande Infrarött blivit omtalat av stjärnorna i Hollywood har denna nygamla teknik fått ett ordentligt uppsving. Då våra medlemmar och gäster på Hagabadet Älvstranden visar stor uppskattning för den hälsofrämjande infraröda bastun på Hagabadet Älvstranden väljer vi nu att utöka med Infraröda paneler på Hagabadet Drottningtorget.

Den komfortabla värmen som infraröda paneler avger har goda effekter på både stress och utmattning, muskel- och ledvärk. Undersökningar visar att en stunds avkopplande sittning ger långsiktiga positiva hälsoeffekter. En stund i vårt infraröda Zon-rum kan alltså ge extra effekt till din avkoppling.

NYHET! Infrarött Zonrum

Från maj 2021 erbjuder Hagabadet Drottningtorget ett Infrarött Zonrum som ett komplement till det övriga utbudet. Efter restriktioner räknar vi med att 3 – 5 personer får plats på samma gång. En rekommenderad sittning på meditationskuddar är 15 – 20 min.

Extra boost med elixir från Skogen

Som komplement i Zonrummet finns även en luftfuktare som ger lugnande skogsatmosfär. Kombinationen av Infraröd värme och Skogsbad uppskattas av våra gäster och medlemmar. Läs mer om Hagabadets Skogsrum här>

Varför Infraröd värme

Infraröd strålning har länge använts på sjukhus för att behandla värk och påskynda läkning efter operation. Infravärmen värmer dig inifrån och det är detta som är extra bra för att mjuka upp och läka kroppen.

Värmen liknar den strålning som solen avger, förutom de ultravioletta strålarna, och denna strålning är de mest skonsamma och läkande. Den infraröda värmen tränger in djupt i vävnader och leder och är därmed mjukgörande och hjälper kroppens egen läkande förmåga.

Samtidigt ger det en avkopplande känsla som i sin tur också sänker stresshormoner.

Egen hälsovård – verktyg för att hålla det friska friskt

– Vårt Zon-rum är ett efterlängtat tillskott och komplement till vårt övriga utbud av egenvård. Hos oss har du ett forum av aktiviteter som underlättar ditt eget friskvårdsarbete att hålla dig själv frisk och vital. Varma bad, bastubad, kall avrivning, massagebehandling, yoga och träning ger verktyg för hela hälsan, säger Platschef Lena Pernervik.

Hagabadet Drottningtorget erbjuder en kombination av nytta och njutning som är rena självmedicinen för en stressad själ. Vi ska komma ihåg att njutningen är nog så viktig och ska inte slarvas bort i en stressig vardag, tillägger Lena.

Boka ditt Spabesök

Nu finns ett Infrarött Zon-rum med hälsofrämjande infrarött, att koppla av i för att stärka sig själv. Extra bra kombination ihop med såväl massagebehandling som yoga och träning. Vill du testa kan du boka ett PureSpa-besök här >.

Infraröd bastu på Hagabadet Älvstranden

Infraröd strålning finns också som avkopplande bastu som på Hagabadet Älvstranden. Den infraröda bastun är en svalare bastu som aldrig har varit hetare än nu. Hör du till dem som kan tycka att bastu är för varmt men som vill ha bastubadandets fördelar. Boka ditt spabesök på Hagabadet Älvstranden >

Fler artiklar

/
Inspiration

Sarah: ”Nu kan jag slappna av”

Sarah har tagit en kur med sex Emsella®-behandlningar på Hagabadet Hagas VitalityLab. Redan efter andra Emsella-behandlingen fick jag bättre kontakt med bäckenbottenmuskulaturen, längre upp och djupare in. Detta gjorde i sin…

/
Guide, Inspiration

7 tips på Mors dag presenter 2024

Den 26 maj firar vi mors dag. Skäm bort mamma eller den blivande mamman med en avkopplande stund på Hagabadet.

/
Inspiration

Jag älskar kyla och kryo gör mig både pigg och lugn

Mikael började med en ny veckorutin på Hagabadet. Kryobehandling är bara en del av hans investering i sitt eget vardagsvälmående. Sedan Hagabadet öppnade VitalityLab i november 2023 har han redan…

Läs fler artiklar Till aktuellt