2023-03-01 / Nyhet

Ljusterapi – ny satsning för både kropp och själ

ljusterapi

1 Mars 2023

På samma sätt som vi behöver luft och vatten för att må bra behöver vi också ljus. Ljusterapi har på senare år blivit alltmer populärt och fler upptäcker fördelarna med den innovativa tekniken. På Hagabadet arbetar vi ständigt för att hjälpa fler att stärka sin hälsa både fysiskt och mentalt utifrån insatser som har evidens inom forskningen. Nu tar vi ytterligare ett steg genom att investera i den senaste tekniken inom ljusterapi på alla våra tre oaser.

”Vi har märkt ett stort intresse för våra tidigare inslag, infraröd bastu och infrarött rum, nu vill vi bredda vårt utbud med mer avancerad teknik inom ljusterapi till våra medlemmar, spa- och behandlingsgäster. Vi tror att ljusterapi verkligen kan göra skillnad och vi ser fram emot att se alla de positiva effekterna ihop med våra gäster.”

– Jessica Larning, produkt- och konceptutvecklare på Hagabadet.

För att genomföra denna utveckling investerar vi i modern utrustning och våra terapeuter kvalificeras för att kunna hjälpa kunder att få ut de fina positiva hälsoeffekterna. Från mars månader kommer allt fler nyheter introduceras.

Kunskapsbärande samarbete

I samband med vår satsning inleder vi ett tätt kunskapsbärande samarbete med Fredrik Paulún – entreprenör inom hälsa och författare till ett större antal böcker inom bland annat biohacking, näringslära, hälsa och just nu även aktuell med boken Ljusrevolutionen. Den 30 mars håller Fredrik föreläsningen ”Ljuset & dess hälsoeffekter” på Hagabadet Drottningtorget. Föreläsningen kommer bringa ytterligare kunskap, information och inspirera medlemmar och gäster till hur de kan leva ett hälsosammare liv med hjälp av ljus.

Hälsofrämjande effekter av ljusbehandlingar

Ljusbehandlingar har, utifrån flera vetenskapliga studier, visat sig ha flera hälsosamma effekter. Denna behandlingsform innebär att man utsätts för ljus med specifika våglängder som i sin tur påverka kroppens biologiska processer och ger olika hälsosamma effekter på vår hälsa. Vetenskapliga studier visar en rad olika fördelar, exempel:

  • Ökar kollagenproduktionen
  • Lindrar smärta och påskyndar läkning
  • Ger ökad fysisk och mental prestation
  • Minskar stress och oro
  • Ökar blodcirkulation
  • Stärker immunförsvaret

IR-madrasser, rum med rödljusterapi (RLT), IR-bastu och rödljusmasker

På Hagabadet Älvstranden har vi länge erbjudit IR-bastu och på Hagabadet Drottningtorget finns IR-rum. På våra tre anläggningar finns även infravärme i våra varma salar för yoga och andra varma klasser.

Nu tar vi in IR-madrasser och rödljusmasker i våra behandlingsrum. Våra spagäster erbjuds IR-bastu, rum med rödljusterapi och infraröd värme samt möjlighet att hyra rödljusmasker och IR-madrasser. Varje oas erbjuder ett unikt utbud av ljusterapi.

För medlemmar erbjuder vi just nu ljusterapi i olika former utan extra kostnad

”Ett medlemskap på Hagabadet innefattar en helhetshälsa och med denna satsning på ljusterapi vill vi fortsatt bredda vårt utbud för att våra medlemmar ska kunna hålla sig starka och friska livet ut”, säger Helene Johansson, ägare och konceptutvecklare.

”Hälsa och wellness ur ett helhetsperspektiv ligger mig varmt om hjärtat. Vi märker att allt fler tar sin hälsa på allvar och ser sin hälsa ur ett bredare perspektiv. Det handlar inte längre om att vara smal, snygg och ung genom mängder av hårda träningspass. Nu är det mer fokus på balans, ha energi och vara vital i många år till. Tränar gör man såklart fortfarande men nu tar varma bad, bastubad, IR, kalldopp, yoga och kvalitetsvila allt större plats i livsstilspusslet. Med rätta ska sägas. Kan vi hjälpa, stödja och utbilda fler till vilka små hälsoförändringar som ska till för en förbättrad hälsostatus så satsar vi ju rätt”, avslutar Helene.

 >> Klicka här för att läsa mer rödljusterapi och dess hälsoeffekter <<

Fler artiklar

/

Ewa når sina mål efter 10 veckor i Purechange

Omgång 44 av Purechange har just avslutats, bland deltagarna hittar vi Ewa, en trogen Hagabadetmedlem sedan många år tillbaka.

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

Läs fler artiklar Till aktuellt