2023-03-01 / Nyhet

Ljusterapi – ny satsning för både kropp och själ

ljusterapi

1 Mars 2023

På samma sätt som vi behöver luft och vatten för att må bra behöver vi också ljus. Ljusterapi har på senare år blivit alltmer populärt och fler upptäcker fördelarna med den innovativa tekniken. På Hagabadet arbetar vi ständigt för att hjälpa fler att stärka sin hälsa både fysiskt och mentalt utifrån insatser som har evidens inom forskningen. Nu tar vi ytterligare ett steg genom att investera i den senaste tekniken inom ljusterapi på alla våra tre oaser.

”Vi har märkt ett stort intresse för våra tidigare inslag, infraröd bastu och infrarött rum, nu vill vi bredda vårt utbud med mer avancerad teknik inom ljusterapi till våra medlemmar, spa- och behandlingsgäster. Vi tror att ljusterapi verkligen kan göra skillnad och vi ser fram emot att se alla de positiva effekterna ihop med våra gäster.”

– Jessica Larning, produkt- och konceptutvecklare på Hagabadet.

För att genomföra denna utveckling investerar vi i modern utrustning och våra terapeuter kvalificeras för att kunna hjälpa kunder att få ut de fina positiva hälsoeffekterna. Från mars månader kommer allt fler nyheter introduceras.

Kunskapsbärande samarbete

I samband med vår satsning inleder vi ett tätt kunskapsbärande samarbete med Fredrik Paulún – entreprenör inom hälsa och författare till ett större antal böcker inom bland annat biohacking, näringslära, hälsa och just nu även aktuell med boken Ljusrevolutionen. Den 30 mars håller Fredrik föreläsningen ”Ljuset & dess hälsoeffekter” på Hagabadet Drottningtorget. Föreläsningen kommer bringa ytterligare kunskap, information och inspirera medlemmar och gäster till hur de kan leva ett hälsosammare liv med hjälp av ljus.

Hälsofrämjande effekter av ljusbehandlingar

Ljusbehandlingar har, utifrån flera vetenskapliga studier, visat sig ha flera hälsosamma effekter. Denna behandlingsform innebär att man utsätts för ljus med specifika våglängder som i sin tur påverka kroppens biologiska processer och ger olika hälsosamma effekter på vår hälsa. Vetenskapliga studier visar en rad olika fördelar, exempel:

  • Ökar kollagenproduktionen
  • Lindrar smärta och påskyndar läkning
  • Ger ökad fysisk och mental prestation
  • Minskar stress och oro
  • Ökar blodcirkulation
  • Stärker immunförsvaret

IR-madrasser, rum med rödljusterapi (RLT), IR-bastu och rödljusmasker

På Hagabadet Älvstranden har vi länge erbjudit IR-bastu och på Hagabadet Drottningtorget finns IR-rum. På våra tre anläggningar finns även infravärme i våra varma salar för yoga och andra varma klasser.

Nu tar vi in IR-madrasser och rödljusmasker i våra behandlingsrum. Våra spagäster erbjuds IR-bastu, rum med rödljusterapi och infraröd värme samt möjlighet att hyra rödljusmasker och IR-madrasser. Varje oas erbjuder ett unikt utbud av ljusterapi.

För medlemmar erbjuder vi just nu ljusterapi i olika former utan extra kostnad

”Ett medlemskap på Hagabadet innefattar en helhetshälsa och med denna satsning på ljusterapi vill vi fortsatt bredda vårt utbud för att våra medlemmar ska kunna hålla sig starka och friska livet ut”, säger Helene Johansson, ägare och konceptutvecklare.

”Hälsa och wellness ur ett helhetsperspektiv ligger mig varmt om hjärtat. Vi märker att allt fler tar sin hälsa på allvar och ser sin hälsa ur ett bredare perspektiv. Det handlar inte längre om att vara smal, snygg och ung genom mängder av hårda träningspass. Nu är det mer fokus på balans, ha energi och vara vital i många år till. Tränar gör man såklart fortfarande men nu tar varma bad, bastubad, IR, kalldopp, yoga och kvalitetsvila allt större plats i livsstilspusslet. Med rätta ska sägas. Kan vi hjälpa, stödja och utbilda fler till vilka små hälsoförändringar som ska till för en förbättrad hälsostatus så satsar vi ju rätt”, avslutar Helene.

 >> Klicka här för att läsa mer rödljusterapi och dess hälsoeffekter <<

Fler artiklar

/
Inspiration

Sarah: ”Nu kan jag slappna av”

Sarah har tagit en kur med sex Emsella®-behandlningar på Hagabadet Hagas VitalityLab. Redan efter andra Emsella-behandlingen fick jag bättre kontakt med bäckenbottenmuskulaturen, längre upp och djupare in. Detta gjorde i sin…

/
Guide, Inspiration

7 tips för en härlig sommar i Göteborg

Upptäck våra 7 tips för en fantastisk sommar fylld av avkoppling på våra tre oaser.

/
Guide, Inspiration

7 tips på Mors dag presenter 2024

Den 26 maj firar vi mors dag. Skäm bort mamma eller den blivande mamman med en avkopplande stund på Hagabadet.

/
Inspiration

Jag älskar kyla och kryo gör mig både pigg och lugn

Mikael började med en ny veckorutin på Hagabadet. Kryobehandling är bara en del av hans investering i sitt eget vardagsvälmående. Sedan Hagabadet öppnade VitalityLab i november 2023 har han redan…

Läs fler artiklar Till aktuellt