2023-06-19 / Nyhet

Hagabadet förvärvar del av Ekelunds väveri

Hagabadet förvärvar del av Ekelunds väveri

Nere i Roskilde domkyrka, den 26 februari 1658 skrev Danmark på ett fredstraktat där de danska landskapen Halland, Skåne, Blekinge, Bohuslän och dessutom två norska landskap, nu skulle tillhöra Sverige. Det var inget dåligt kap Sverige gjorde i denna fredsförhandling, och det viktigaste var att man nu hade gott om hamnar på västkusten. 

En annan sak som hände 35 år senare är att år 1692 dömdes en Ingemar Larsson för olaga textilhandel vilket då påvisade en större organiserad verksamhet. Det i sin tur ledde till att ett väveri formaliserades och Ekelunds första vd – en kvinna vid namn Marta Ingemarsdotter som var dotter till Ingemar.

 Ekelund Linneväveri är sannolikt ett av världens äldsta textila företag. I arton generationer – sedan 1400-talet – har en och samma släkt fram till 2023 tillverkat textilier i Horred.

Hagabadet går in som delägare av Ekelund för att fortsätta det arv som startade 1693. Hagabadet har erfarenhet av att erbjuda tjänster i premiumklassen och nu också textilprodukter med samma höga kvalitet.

Självklart kommer Hagabadets gäster att märka detta genom att Ekelunds produkter kommer att finnas på Hagabadet.

Hagabadets ägare Helene Johansson tar plats i Ekelunds styrelse där hennes erfarenhet och kunskap om varumärken, koncept, marknadsföring och försäljning kommer att bidra till att Ekelunds kommer finnas under en lång tid framöver.

”Som liten flicka minns jag med kärlek dunket när farmor vävde på sin vävstol. Jag älskar genuina varumärken och att få utveckla så att de består i nutid och i framtid. Likväl som vi vill att Hagabadet ska finnas i 100 år till så ska vi göra allt vi kan för att Ekelunds svensktillverkade kvalitetsprodukter finns i hem i 100 år till”

– Helene Johansson, ägare Hagabadet.

Läs mer om Ekelunds väveri och ta del av vackra hantverk Klicka här >> 

Human 2 Human AB / Hagabadet är en av 5 delägare i Ekelund Väveri i Horred AB.

Fler artiklar

/

Ewa når sina mål efter 10 veckor i Purechange

Omgång 44 av Purechange har just avslutats, bland deltagarna hittar vi Ewa, en trogen Hagabadetmedlem sedan många år tillbaka.

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

Läs fler artiklar Till aktuellt