2021-06-09 / Nyhet

Göteborgsvänner bildar bolag och köper Hotell Onyxen

Göteborgsvänner köper Hotell Onyxen

Vännerna, som med glimten i ögat, kallar sig Friends of Gothenburg står nu som nya ägare av Hotell Onyxen i Göteborg. Ett nystartat gemensamt bolag drivs av tre familjer med en stor samlad erfarenhet av service-, hotell- och restaurangbranschen.

De ska sätta fart fart på hotellmarknaden i Göteborg och få ännu fler göteborgare att uppleva ännu mer av staden. ”Det ska vara magiskt att besöka Göteborg och vi ska vara en del av det man kan uppleva här”, säger de samstämmigt.

Med stor erfarenhet av försäljning, marknad och fokus på gästupplevelse siktar bolaget mot att höja ribban för branschen. Siktet är inställt på det familjära hotellens närhet och gemytlighet, förstklassig gästfrihet och service i världsklass.

De 3 familjerna är sedan tidigare entreprenörer och ligger bland annat bakom bolagen PejHn Investment, Elma Group samt PJCA Göteborg AB.

Gruppen har redan väckt en del uppmärksamhet. Såväl nya aktörer och projekt på hotellmarknaden och gamla fina familjeägda hotell har visat nyfiket intresse.

Pelle & Helene Johansson

Pelle och Helene Johansson och PejHn Investment AB är ägar-duon bakom bl a framgångsrika Hagabadet, som i dagsläget har tre spa/träningsklubbar inom företagsgruppen. De är två drivna entreprenörer med flera engagemang och mångårig erfarenhet från service-, upplevelse- och hotellbranschen.

– Jag och Helene älskar att utveckla och förbättra upplevelser, vi gillar vackra miljöer och göra platser skönare att hänga på. Nu är vi nyfikna på att ta erfarenheten av Hagabadets utveckling in i hotellbranschen, säger Pelle Johansson, VD på Hagabadet.

– Min stora passion är dessutom marknad och försäljning och jag känner att här får hotellen i Göteborg se upp, lägger han till lite i förbegående.

Salt & Sill och Elma Group

Elma Group ägs av familjen Hermansson som i sin tur står bakom fler olika verksamheter. Är man västkustbo så känner man förmodligen till både till hotell/restaurang Salt & Sill och Almö Livs på Tjörn, samt Elma Group.

– Vi är otroligt glada att få ta den nybyggaranda och fokus på service och upplevelser från våra verksamheter och nu etablera oss i Göteborg, säger Putte Hermansson, koncernchef Elma Group.

Patric E Österström – PJCA Göteborg AB

Patric är ett bra exempel på vad genuint arbete kan leda till. Han startade som ung poolpojke på ett av Göteborgs stora simhallar. Blev säljare i rätt hotellgrupp och arbetade sig sedan uppåt till hotellchef på Varbergs Kusthotell. Han har även varit VD för Stenungsbaden Yacht Club och kommer senast från rollen som VD på World Trade Center i Göteborg.

Läs mer och boka rum på Hotell Onyxen

För mer information

Kontakta vd Pelle Johansson PejHn Investment AB

Mobil: 0706 63 00 61

Fler artiklar

/
Inspiration, Okategoriserad

Sarah: ”Nu kan jag slappna av”

Sarah har tagit en kur med sex Emsella®-behandlningar på Hagabadet Hagas VitalityLab. Redan efter andra Emsella-behandlingen fick jag bättre kontakt med bäckenbottenmuskulaturen, längre upp och djupare in. Detta gjorde i sin…

/
Inspiration, Okategoriserad

Rollmassagen har gett stor effekt

Rollermassage är en metod som bygger på kinesisk medicin. Den Roller som finns på Hagabadets Vitality Lab är också utrustad med infraröd värme, vilket ger extra stimulerande och läkande effekt.  

/
Inspiration, Okategoriserad

Maria ”Hagabadet är mitt andra vardagsrum”

Rörelse och träning är lika viktigt för Maria som balans i livet. Hon besöker Hagabadet även för vila och avkoppling. ”Hagabadet är min återhämtningsplats, min oas i en hektisk vardag”

Läs fler artiklar Till aktuellt