2018-04-17 / Inspiration

Fördelar med koppning

koppningsmassage

Det finns många fördelar med koppning. Att ta en koppningsmassage är inte ett skönt moment i sig men det är däremot väldigt effektivt. Här har vi listat 6 fördelar med koppning.

  • Ökar cirkulationen i muskler och underhud

Med hjälp av de upphettade sugkopparna skapas ett undertryck i din hud. Detta påverkar i sin tur bindväven och ökar därför cirkulationen i muskler och i underhud.

  • Slaggprodukter och överskottsvätska rensas

Genom den kraftigt ökade cirkulationen rensas slaggprodukter och överskottsvätska effektivt ut och ökar fettförbränningen.

  • Gör huden mjukare och slätare

I och med att slaggprodukter och överskottsvätska rensas bort blir huden mjukare och slätare med mindre synliga celluliter.

  • Mindre stelhet

Med hjälp av undertrycket som ökar cirkulationen i muskler ökas även din rörlighet samt smärtlindringen.

  • Påverkar bindväven positivt

Bindväven omsluter kroppens alla muskler, leder och organ. Enkelt uttryckt kan man säga att den hjälper till att hålla ihop vårt inre. Bindväven ska vara smidigt och glatt för att fungera optimalt. Genom koppning påverkas bindväven positivt.

  • Mer effektivt än massage

Det finns som sagt många fördelar med koppning och det är även tre gånger mer effektivt än massage. Att ta en koppningsmassage efter träning kan därför vara perfekt som återhämtning

Upplev fördelar med koppning

Boka in en behandling för att ta del av dessa 6 fördelar med koppning. Själva koppningen är inte ett skönt moment men väldigt effektivt. Efter behandlingen kan du ha blåmärken eller sugmärken där kopparna har suttit. Detta är inget farligt utan naturligt efter behandlingen.

Denna behandling passar inte dig som äter blodförtunnande, är gravid, lider av åderbrock, är sjuk i cancer, blödarsjuka, psoriasis eller har feber. Lider du av mycket eksem ska du också undvika koppning.

Vi använder oss av koppor i silkon från Kerstin Florian.

Visste du att …

Koppning är en gammal traditionell läkekonst där man skapar ett undertryck i huden med hjälp av koppar. För att skapa ett undertryck värms kopparna upp innan de appliceras på den del av kroppen som ska behandlas.

Metoden att använda koppar har funnits länge och de första spåren av koppning finns redan i mesopotamien, men även i Kina för 2000 år sedan användes metoden.

Fler artiklar

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

/

Våra 5 bästa julklappstips

Här är julklapparna du hinner köpa och få hem innan julafton. Vi har samlat våra 5 julklappstips som passar till nära och kära.

Läs fler artiklar Till aktuellt