2022-10-19 / Inspiration

En höst fylld av Self-care

self-care

Att ge sig själv kärlek och omsorg kan vara svårt även om det kan låta lätt. Många av oss gör saker utifrån krav och prestation, istället för att utgå från vad som verkligen får en att må gott.Hur mycket tid avsätter du egentligen för self-care? Self-care behöver inte vara komplicerat eller tidskrävande – det handlar helt enkelt om små saker du kan göra för att ta hand om dig själv. 

Self-care tips på Hagabadet

Ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja därför har vi har samlat 5 enkla tips på hur du kan få in self-care i din vardag och ge dig själv en hälsosam livsstil där målet är att må gott. Allt det goa finns innanför Hagabadets dörrar..

1. Infraröd bastu

Den senaste hälsotrenden med otroliga hälsofördelar är det infraröda bastubadet. Som till skillnad från den traditionella bastun som värmer upp luften omkring först så börjar infrabastun värma upp kroppen inifrån. Effekterna av IR-bastu både syns och känns och hälsofördelarna är många.

 • Värmen verkar stressreducerande
 • Höjer immunförsvaret
 • Ger kroppen en detox
 • Sänker blodtryck

>>Läs mer om Infraröd bastu

2. Gungande vilostolar

En enkel sak som att ägna 20 minuter till att slappna av i de otroliga gungade-vilostolarna som finns på Hagabadets tre klubbar kommer ge en stor effekt. Stolarna har stor inverkan på flera hormoner och sinnen i kroppen. De kommer sänka stressnivån, hjälper till vid sömnproblem, balanserar känslor och humör samt är ett bra stöd för återhämtning, vila och nedstämdhet. Passa på att nyttja denna enkla möjlighet att ta hand om sig själv när du besöker Hagabadet.Positiva effekter med gungande vilostolar:

 • Sänker stressnivån
 • Hjälper vid sömnproblem
 • Bra för återhämtning
 • Balanser känslor och humör

>>Läs mer om de gungade vilostolarna

3. Helande yoga & meditation

Yoga är en fantastisk träningsform med en mängd hälsofördelar. En del utövar yoga för att bli rörligare, andra för att minska stress, förebygga skador eller för att få utföra en rolig träningsaktivitet. Med Göteborgs största utbud av yoga finns det en unik möjlighet att ta hand om sin kropp. Aroma yoga, soundhealing och mediyoga är några av Hagabadets omtycka yogaklasser som hålls varje vecka.

>>Se hela Hagabadets yogautbudyogautbud

4. Behandlingar för ditt välmående

Ibland måste man få distans till alla måsten och ladda med ny energi. Oavsett vad för behov din kropp har för att må gott finns det behandlingar för alla. En behandling med extra mycket self-care är populära ”lymfmassage” – En behandling som behandlar svullnad, smärta och får bort överflödig vätska ur kroppen.Tips på self-care behandlingar på Hagabadet:

 • Lymfbehandling – Behandlingen sätter fart på stillastående vätska och kommer göra att man känner sig lättare i kroppen efter massagen
 • Gravid massage – Njut av en skön behandling medan du ligger på specialanpassade kudde så att du kan ligga bekvämt
 • Medicinsk massage – En behandling som passar för dig som har stela muskler, ont i kroppen eller känner stress

>>Se alla behandlingar

5. Stunder för hälsosam utveckling

Våga utmana dig själv att testa nytt för att växa och utvecklas. Testa någon av alla kurser, workshops och föreläsningar som Hagabadet regelbundet arrangerar. Det är vad vi kallar stunder för hälsosam utveckling.

>>Till hela kursutbudet

6. Ta till vara på det som redan finns..

Glöm inte bort allt det härliga som redan finns runt omkring din vardag. Ta en lugn lunchpromenad i krispigt höstväder. Med att röra på sig lite varje dag sätts blodcirkulationen igång, kroppen tar upp mer syre, sänker stresshormonet kortisol, och du skapar massor av må-bra hormoner. Alla dessa hormoner gör bland annat så att du känner dig mindre stressad, gladare, mer tillfredsställd och förbättrar din sömn. Tänk vad en sån simpel sak kan göra gott.

Känner du dig oinspirerad, energilös eller bara inte som dig själv i takt med att de mörka och kalla höstdagarna smyger sig på? Lägg tid på Self-care som får dig att må gott.

Fler artiklar

/

Ewa når sina mål efter 10 veckor i Purechange

Omgång 44 av Purechange har just avslutats, bland deltagarna hittar vi Ewa, en trogen Hagabadetmedlem sedan många år tillbaka.

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

Läs fler artiklar Till aktuellt