2022-06-02 / Nyhet

Anrika Berzelius Bar & Matsal …

Berzelius Bar Matsal

… ingår nu i LeH Group med Hagabadet som delägare

Hagabadet med vännerna i LeH Group AB fortsätter att sätta sin prägel i Göteborgs besöksnäring och köper Berzelius Bar & Matsal. Nu börjar man se den röda tråden mellan Hotell Onyxen på Sten Sturegatan och restaurangen på Berzeliigatan till Haga och Tredje Långgatan.

Den dragna linjen skapar förutsättningar för att ge göteborgaren och turisten en fantastisk möjlighet. Att uppleva det bästa av Göteborg och stadens evenemang. Sova på Onyxen, äta på Berzelius, spaa på Hagabadet och sedan hänga i baren på Tredje Långgatan när väl det gamla Polishuset öppnar som hotell 2024. Allt i en fantastisk miljö som ger besökaren 100 % upplevelse av det urbana och gästvänliga Göteborg.

Två separata platser samarbetar

Bara 345 steg skiljer mellan Berzelius Bar & Matsal och Hotell Onyxen. Det är denna närhet som gör köpet av Berzelius Bar & Matsal så strategiskt viktigt för oss och vår utveckling av både Hotell Onyxen och Berzelius, säger vd LeH Group, Patric Österström.

I samarbete blir 1+1=3

Samgåendet blir ett tydligt 1+1= 3. Hotell Onyxen kan nu fokusera på att bli det tillgängliga extroverta och pigga lilla hotellet. En plats som, trots sin storlek, har full service precis runt hörnet.

Berzelius Bar & Matsal har varit ett kärt tillhåll för generationer av både göteborgare och turister. Med både ett perfekt cityläge och dessutom ett väldigt soligt läge. När LeH Group nu tar sig an Berzelius innebär det att vi öppnar upp Berzelii Breakfast Club, möten, konferenser, övernattning med hög individuell gemytlighet. Full service runt hörnet alltså.

Tidigare ägare Åke & Kerstin Bäckström

I många år har Berzelius Bar & Matsal ägts av krögarparet Åke och Kerstin Bäckström med ett långt förflutet inom Göteborgs krogvärld. LeH Group skall förvalta Åke och Kerstins arv att erbjuda en hög servicenivå, nära till gästen med skön kvarterskrogskänsla. En tillgänglighet som passar både göteborgaren och turisten, svensk såväl som utländsk.

– Något får oss ändå att tänka på den gamla TV-serien Cheers från 80-talet, härligt, enkelt och vänskapligt, skrattar Patric och tillägger att Onyxen och Berzelli ska vara unika men ändå hänga ihop och vi ska se till att de passar in i den mer nutida urbana pulsen i stan utan att behöva tappa bort sin egen bakgrund och själ.

Maten på Berzelius är inriktad på svensk husmanskost av hög kvalitet. Detta ska vi förvalta, förstärka och utveckla.

Förädla och utveckla unika platser

LeH Group är ett gäng entreprenörer som vill vara en del i att öka Göteborgs attraktivitet och skapa en helhet för besökaren med olika varumärken som stärker varandra.

– Vi vill förädla och utveckla unika kulturhistoriska platser i Göteborg och skapa ställen att mötas på. De senaste åren har de flesta av oss märkt att digitala möten inte alls kan ersätta de riktiga mötena, säger Patric.

Elma Group med det flytande hotellet Salt & Sill och Human2Human Group med Hagabadet är garanter för premiumkänsla, medarbetarglädje, holistisk hälsa med stort fokus på kund och medarbetarupplevelse.

Att attrahera medarbetare

Många upplever en brist bland medarbetare inom besöksnäringen medan våra varumärken attraherar många människor.

– Vi har redan en lista på intressanta människor som vill hänga med oss trots att vårt hotell på Tredje Långgatan öppnar först om 24 månader, säger Patric Ericsson Österström, VD och delägare i LeH Group. Med ett gott ledarskap, sjysta villkor och fokus på glädje och omtanke kommer man långt, fortsätter han.

Vill du veta mer kontaktar du:

Pelle Johansson, VD Human2HUman Group/Hagabadet

tel 0706 630061 / pelle.johansson@hagabadet.se

Patric E Österstöm VD LeH Group

tel 0702 600591 / patric@lehgroup.se

LeH Group AB ägs av Elma Group AB, Human2Human Group och PJCA AB. Ägarna till LeH Group har ett gediget förflutet i restaurang och upplevelseindustrin med varumärken som Salt & Sill, Hagabadet, Onyxen och nu Berzelius Bar & Matsal

Fler artiklar

/

Ewa når sina mål efter 10 veckor i Purechange

Omgång 44 av Purechange har just avslutats, bland deltagarna hittar vi Ewa, en trogen Hagabadetmedlem sedan många år tillbaka.

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

Läs fler artiklar Till aktuellt