2023-01-11 / Inspiration

7 fördelar med IR-bastu

IR-bastu

Den infraröda bastun ger effekter som både syns och känns. Till skillnad från den traditionella bastun som värmer upp luften omkring först så börjar infrabastun värma upp kroppen inifrån. För att sedan stimulera, mjuka upp och läka. Med vår infraröda bastu skapas en hälsosam och avkopplande oas att längta till.

Infraröd strålning har länge använts på sjukhus för att behandla värk och påskynda läkning. Den infraröda värmen verkar även stressreducerande och kan höja immunförsvaret. Den ger kroppen detox, kan sänka högt blodtryck och ger din kropp kärlek.

Det moderna bastubadets fördelar:

1. För att boosta immunförsvaret

Via värmen från infraröd bastu boostas blodcirkulationen och stimulerar produktionen av vita blodkroppar, vilket hjälper kroppen att försvara sig mot virusangrepp och bakterier.

2. Detoxa kroppen

Under en IR-bastusession genomgår kroppen en detox genom att den svettas. IR-strålar tränger ner i kroppen och gifter och slagg svettas ut.

3. Reducera stress och få energi

En sittning i bastun är avkopplande och många användare upplever att sömnen förbättras efter användning av IR-bastun. Under en session ökar kroppens endorfiner och kroppen får mer energi.

4. Sänka blodtryck

Värme utvidgar blodkärl. Genom att basta i en IR-bastu kan därför hälsan förbättras och blodtrycket sänkas.

5. Ökad förbränning

Infraröd bastu kan vara ett bra komplement till kost och träning. Det är även ett effektivt sätt att värma upp kroppen på inför exempel ett träningspass.

6. Lindrar smärta och värk

Värmen från bastun är lindrande för trötta och onda muskler och leder. En värmande session i infrabastun kan göra underverk för en öm kropp. Ha en avkopplande stund i komfortabel värme, 45 grader.

7. Stärker huden

De infraröda värmestrålarna och negativa joner går djupt ner i huden, vilket bidrar till att ta bort orenheter både från huden och lymfkörtlarna. Dessutom stärks exfoliering av huden av den djupa infraröda värme som hjälper till att snabbt avlägsna döda hudceller. Den ökade cirkulationen stimulerar huden viket ökar dess naturliga glöd och spänstighet.

IR-bastu på Hagabadet

Hagabadets oas Älvstranden

Här finns infraröd bastu inne i vårt spa. Vi har även infraröd värme i våra hot yoga-salar.

Hagabadets oas Drottningtorget

Här finns infrarött zon-rum samt rödljusterapi rum. Vi har även infraröd värme i våra hot yoga-salar.

Hagabadets oas Haga

Här finns ett rum med rött ljus och IR på vår oas i Haga. Vi har även infraröd värme i våra hot yoga-salar.

Klippkort Älvstranden 10 ggr, 4000 :-

Passar dig som besöker oss några gånger varje år för spa och avkoppling och för träning och yoga. Klippkortet är giltig på Hagabadet Älvstranden i 12 månader från inköpsdatum.

Ingår:

  • Infraröd bastu
  • Ångbastu och het bastu
  • Bubbelpool och varmt bad
  • Relax och gungande spafåtöljer
  • Yoga och gruppträning
  • Frotté
  • Spaprodukter i duschrum

Fler artiklar

/
Inspiration

Rödljusterapi under sommaren

Även under de soligaste månaderna kan denna terapiform ge dig en extra boost för både kropp och själ. Här är fem viktiga fördelar med att inkludera rödljusterapi i din sommarrutin.

/
Inspiration

5 tips – Nyttja friskvårdsbidraget i sommar

Även om sommaren kantas av semesterplaner och aktiviteter, glöm inte bort att prioritera dig själv. Här är fem tips för hur du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag på bästa sätt i…

/
Guide, Inspiration

Coolcation på Hagabadet

Letar du efter en unik och uppfriskande semesterupplevelse? Välkommen till Hagabadet – din ultimata destination för en ”coolcation”.

Läs fler artiklar Till aktuellt