2016-02-12 / Nyhet

Träning håller hjärnan ung

träning håller hjärnan ung

SVT Nyheter rapporterar om en ny långtidsstudie som visar att hjärnan åldras snabbare om man inte tränar. När man blir äldre krymper hjärnan vilket bland annat leder till sämre minne och ökad risk för demenssjukdomar. Studien pekar dock på att hjärnan minskar i volym snabbare hos personer med ett stillasittande liv.

”Fysisk aktivitet leder till starkare hjärna”, säger Anders Hansen, överläkare inom psykiatri, i artikeln.

Hagabadet har stor erfarenhet av träning för äldre, och vi ser varje dag bra exempel på vilken effekt träning och balans i livet ger hos våra medlemmar. Vår mission är att ge våra medlemmar många goda år och forskningen visar allt mer att vi är på rätt väg för att göra det. Vi vill ju att man ska kunna komma och träna hos oss även när man fyllt hundra. 

För att komma igång kan man behöva hjälp om man är ovan vid träning. Våra Trygg Start-kurser för äldre är ett bra sätt att under trevliga och sociala former prova sig fram till den träningsform man gillar bäst, och där man kanske hittar nya bekantskaper längs med vägen också.

Fler artiklar

/
Inspiration

Jag älskar kyla och Kryo gör mig både pigg och lugn

Mikael började med en ny veckorutin på Hagabadet. Kryobehandling är bara en del av hans investering i sitt eget vardagsvälmående. Sedan Hagabadet öppnade VitalityLab i november 2023 har han redan…

/
Inspiration

Sarah: ”Nu kan jag slappna av”

Sarah har tagit en kur med sex Emsella®-behandlningar på Hagabadet Hagas VitalityLab. Redan efter andra Emsella-behandlingen fick jag bättre kontakt med bäckenbottenmuskulaturen, längre upp och djupare in. Detta gjorde i sin…

/
Inspiration

Rollmassagen har gett stor effekt

Rollermassage är en metod som bygger på kinesisk medicin. Den Roller som finns på Hagabadets Vitality Lab är också utrustad med infraröd värme, vilket ger extra stimulerande och läkande effekt.  

Läs fler artiklar Till aktuellt