Infraröd bastu – det hälsofrämjande bastubadet.

17 februari, 2020 |

Efter att ha blivit omtalad av stjärnorna i Hollywood har den nygamla tekniken fått ett ordentligt uppsving. Den komfortabla värmen som en infraröd bastu avger har goda effekter på både stress och utmattning, muskel- och ledvärk. En halvtimme i en infraröd bastu om dagen har visat sig ha långsiktiga positiva hälsoeffekter. Sedan mitten av februari erbjuder Hagabadet Älvstranden en infraröd bastu jämte sitt övriga utbud.

 

Den infraröda bastu är den svalare bastun som aldrig har varit hetare än nu. Hör du till dem som kan tycka att bastu är för varmt men som ändå vill åt hälsovinsterna? Då är denna ultratrendiga men också hälsosamma bastun något för dig.

 

Infraröd bastu har länge använts på sjukhus för att behandla värk och påskynda läkning efter operation. Till skillnad mot den traditionella bastun som värmer upp luften omkring dig värmer infravärmen dig inifrån och det är detta som är så bra för att mjuka upp och läka kroppen.

 

Friskvård, verktyg för att hålla det friska friskt

– Med all stress och ohälsa i samhället är vår infraröda bastu ett bra komplement till vårt övriga utbud av bad, bastubad, behandling och träning, säger Jessica Larning. Hagabadet Älvstranden erbjuder en kombination av nytta och njutning som är rena självmedicinen för en stressad själ och det är i det sammanhanget som den nya bastun fungerar så bra.

 

Som platschef på Hagabadet Älvstranden och 25 år i hälsobranschen ser hon en tydlig förändring de senaste åren. En sorglig förändring mot allt mer tärande stress. Men det positiva delen i det hela är att fler och fler lägger allt mindre tid och fokus på kroppsligt utseende till förmån att ta hand om sig själv på ett helt annat sätt och med ett helt annat fokus. Allt fler inser att hälsa startar på insidan, säger Jessica.

 

Hagabadet Älvstranden – en oas för den som behöver växla ner

IR Bastun har blivit mycket väl mottagen av såväl medlemmar och behandlingsgäster. Allt fler investerar i sitt eget välmående och vår unika kombination av nytta och njutning med balans mellan rörelse och vila är tillgänglig för de allra flesta. Hos oss behöver man inte vara duktig eller se ut på ett visst sätt. Det tycker de allra flesta av våra gäster väldigt mycket om, avslutar Jessica.

 

IR-bastu ger även en ökad blodcirkulation i huden vilket är avgörande för en vacker hy. En inre glöd skapas då lagrade orenheter rensas ut på en djup nivå och ger en förbättrad spänst och elasticitet i huden. Så man ser lite fräschare och snyggare ut också.