2016-11-28 / Nyhet

Tuffa tag i vattnet på Hagabadet, skriver GP

vattenträning

”Vattengympa är ofta förknippat med äldre människor eller rehabträning. GP åkte till Hagabadet för en uppvisning i att det kan vara precis tvärtom”. Så skriver GP en helg i november 2016.

Hagabadets vattenträning är i en vacker kulturhistorisk badmiljö. Med 31 grader varmt vatten och upp till 30 pass i veckan får du en effektiv träning.

En skonsam men effektiv motionsform, ett bra alternativ till träning uppe på land. Vattnets naturliga motstånd anpassas efter den kraft du själv lägger ner i rörelserna. Det gör vattengymnastik till ett bra alternativ speciellt för den som vill undvika den belastning och slitage.

Det är tempot och rörelseutslaget som avgör graden av motion i vattengympa. Motion i vattnet ger kondition, styrka och rörlighetsträning utan tröttsam belastning på lederna.

Som hjälpmedel i vattnet använder vi hantlar som inte väger någonting på land men desto mer i vattnet.

Göteborgs vackraste vattenträning

Vårt bad stod klar 1906. Den är byggd i klassisk jugend. takhöjden ger en fantastiks akustik vilket i sin tur ger vattenträningen ytterligare en dimension. Vattenträning för flera sinnen helt enkelt.

Fler artiklar

/
Inspiration

Rödljusterapi under sommaren

Även under de soligaste månaderna kan denna terapiform ge dig en extra boost för både kropp och själ. Här är fem viktiga fördelar med att inkludera rödljusterapi i din sommarrutin.

/
Inspiration

5 tips – Nyttja friskvårdsbidraget i sommar

Även om sommaren kantas av semesterplaner och aktiviteter, glöm inte bort att prioritera dig själv. Här är fem tips för hur du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag på bästa sätt i…

/
Guide, Inspiration

Coolcation på Hagabadet

Letar du efter en unik och uppfriskande semesterupplevelse? Välkommen till Hagabadet – din ultimata destination för en ”coolcation”.

Läs fler artiklar Till aktuellt