2016-11-28 / Nyhet

Tuffa tag i vattnet på Hagabadet, skriver GP

vattenträning

”Vattengympa är ofta förknippat med äldre människor eller rehabträning. GP åkte till Hagabadet för en uppvisning i att det kan vara precis tvärtom”. Så skriver GP en helg i november 2016.

Hagabadets vattenträning är i en vacker kulturhistorisk badmiljö. Med 31 grader varmt vatten och upp till 30 pass i veckan får du en effektiv träning.

En skonsam men effektiv motionsform, ett bra alternativ till träning uppe på land. Vattnets naturliga motstånd anpassas efter den kraft du själv lägger ner i rörelserna. Det gör vattengymnastik till ett bra alternativ speciellt för den som vill undvika den belastning och slitage.

Det är tempot och rörelseutslaget som avgör graden av motion i vattengympa. Motion i vattnet ger kondition, styrka och rörlighetsträning utan tröttsam belastning på lederna.

Som hjälpmedel i vattnet använder vi hantlar som inte väger någonting på land men desto mer i vattnet.

Göteborgs vackraste vattenträning

Vårt bad stod klar 1906. Den är byggd i klassisk jugend. takhöjden ger en fantastiks akustik vilket i sin tur ger vattenträningen ytterligare en dimension. Vattenträning för flera sinnen helt enkelt.

Fler artiklar

/

Ewa når sina mål efter 10 veckor i Purechange

Omgång 44 av Purechange har just avslutats, bland deltagarna hittar vi Ewa, en trogen Hagabadetmedlem sedan många år tillbaka.

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

Läs fler artiklar Till aktuellt