2022-06-22 / Nyhet

Magiskt rekord med över 1800 anmälda till utomhusyoga i Botaniska

utomhusyoga i botaniska

Under tisdagskvällen den 21 juni samlades både nybörjare och mer vana yogutövare i Botaniska trädgården i Göteborg för att yoga tillsammans. Hagabadets traditionsenliga sommaryoga har blivit en kär tradition och efter pandemiuppehåll var intresset större än någonsin. I år sammanföll eventet lyckosamt med både sommarsolstånd och internationella Yogadagen. 

– Vi är så glada att kunna genomför det här eventet ingen! Hagabadet har anordnat utomhusyoga i 8 år nu och vi ser hur intresset ökar för varje gång, säger Mija Griborn, Yogaansvarig på Hagabadet.

Yoga med två omtycka yogalärare

I år bjöds det på två olika klasser, ett Solflöde tillsammans med Kitty Strand, ackompanjerat av Emil Pernblad på gitarr. Kitty har under många år lett Hagabadets yoga i Botaniska och har med sin kraftfulla person gjort det till sommarens självklara startskott som många längtar efter.

Hagabadets omtyckta lärare Sandra Adrian bjöd med värme och närvaro på en mjuk yogaklass som återkopplar dig till naturens element jord, vatten, luft eld och rymd. Klassen avslutades med en trummeditation. 

”Tack till alla som deltog”

Det är magiskt att hålla en klass i naturen – tillsammans med så många människor. En otrolig känsla att få göra det här igen säger Sandra Adrian.

– Ordet magiskt är inte för stort när det handlar om upplevelsen vi delade igår. Jag hoppas att ni förstår hur otroligt viktiga ni är var och en av er som deltog. Utan er – ingen klass. Tusen tack för att ni kom och delade yoga och bidrag med närvaro, energi och glädje. Tillsammans skapade vi magi.

Om Hagabadet och yoga

Hagabadet har sin grund på 1870-talets Göteborg och ett arbete med att göra göteborgarna friskare. Det arbetet fortsätter även idag. Hos Hagabadet blandas historiska miljöer med modern teknik och aktuell klokskap kring träning och hälsa för att ge våra medlemmar, gäster och alla göteborgare ett bättre och längre liv. Vi finns idag på tre platser i Göteborg.

Vår hälsofilosofi är nytta och njutning, balans mellan rörelse och vila. Vi arrangerar varje år ett flertal gratisevent för att skapa engagemang och sprida kunskap kring hälsa och friskhet.

På våra tre klubbar erbjuder vi över 350 yogaklasser i veckan med olika inriktningar. Under 2021 lanserades nyheten Aromayoga och nytt för i år är Soundhealing.

Läs mer om hela yogautbudet här.

Fler artiklar

/
Inspiration

Sarah: ”Nu kan jag slappna av”

Sarah har tagit en kur med sex Emsella®-behandlningar på Hagabadet Hagas VitalityLab. Redan efter andra Emsella-behandlingen fick jag bättre kontakt med bäckenbottenmuskulaturen, längre upp och djupare in. Detta gjorde i sin…

/
Guide, Inspiration

7 tips på Mors dag presenter 2024

Den 26 maj firar vi mors dag. Skäm bort mamma eller den blivande mamman med en avkopplande stund på Hagabadet.

/
Inspiration

Jag älskar kyla och kryo gör mig både pigg och lugn

Mikael började med en ny veckorutin på Hagabadet. Kryobehandling är bara en del av hans investering i sitt eget vardagsvälmående. Sedan Hagabadet öppnade VitalityLab i november 2023 har han redan…

Läs fler artiklar Till aktuellt