2022-06-27 / Inspiration

Erik blev 11 år yngre på 10 veckor

Erik - PureChange

Att börja träna och ta steget till en ny livsstil, stor som liten förändring, är inte alltid ett enkelt steg. Men ibland räcker det att få en knuff i rätt riktning, och det behöver inte ta mer än 10 veckor. Erik, 43 år, har bevisat att det går. Han deltog i omgång 40 av livsstilsprogrammet PureChange. Läs mer om livsstilsprogramet PureChange här 

Att vilja hitta tillbaka till sig själv

Erik hade sedan ett tag känt att energinivån varit låg och kämpat med en skadad axel under en längre tid som gjort det svårt för honom träna. Viljan och längtan efter att återfå energi blev startskottet till att genomföra en livsstilsförändring. 

”Jag la tävlingen åt sidan och fokuserade endast på mig själv”

Erik hade 10 veckor framför sig med experthjälp av personlig tränare och hälsocoach och hans fokus låg på att vinna den totala tävlingen – ett års platinum medlemskap på Hagabadet. Och ibland krävs det för att få en drivkraft att vilja ta det extra klivet. 3 dagar tog det för Erik att tänka om, tävlingen och vinsten var inte längre det stora fokuset. Istället låg det på honom själv och den resa han skulle genomgå för sin hälsa. 

Blev metaboliskt 11 år yngre

Under 10 veckor, 3 dagar i veckan, har Erik tränat ihop med Hagabadets PT Simon. Tillsammans anpassade de träningen till vad som skulle fungera bäst för Erik. Detta har lett till fina resultat. Han har sänkt sin metaboliska ålder med 11 år, gjort en fett och viktminskning. Men det viktigaste av allt, Erik har återfått sin energi, han mår bättre psykiskt och fysiskt. 

Framtiden med en ny livsstil

Nu har tio veckor passerat och Erik har slutfört sin resa i PureChange men vardagen kommer inte att vara som innan. Erik har redan satt upp nya personliga mål, han kommer fortsätta träna med PT och hålla en noggrann kost för sina mål. Träningen är nu rolig och Erik kan njuta av sin vardag. 

Allt går om du vill

Slutligen så frågade vi Erik vad han tar med sig efter denna resa.”Det har varit kämpigt, men vill man så kan man. Jag mår bättre i hela kroppen, min energi är tillbaka och jag har hittat tillbaka till träningen. Nu känner jag mig peppad på att nå mina nya mål. Det går att göra en livsstilsförändring på bara 10 veckor, jag både känner och ser piggare ut än innan” 

Vill du delta i nästa omgång av PureChange?

Är du också intresserad av en hälsosam förändring. Klicka här och läs mer om PureChange för att delta i nästa omgång.

Fler artiklar

/
Inspiration

Sarah: ”Nu kan jag slappna av”

Sarah har tagit en kur med sex Emsella®-behandlningar på Hagabadet Hagas VitalityLab. Redan efter andra Emsella-behandlingen fick jag bättre kontakt med bäckenbottenmuskulaturen, längre upp och djupare in. Detta gjorde i sin…

/
Guide, Inspiration

7 tips på Mors dag presenter 2024

Den 26 maj firar vi mors dag. Skäm bort mamma eller den blivande mamman med en avkopplande stund på Hagabadet.

/
Inspiration

Jag älskar kyla och kryo gör mig både pigg och lugn

Mikael började med en ny veckorutin på Hagabadet. Kryobehandling är bara en del av hans investering i sitt eget vardagsvälmående. Sedan Hagabadet öppnade VitalityLab i november 2023 har han redan…

Läs fler artiklar Till aktuellt