2021-05-25 / Nyhet

19 massagerum för massage

Massagerum

Allt fler känner hur kroppen skaver efter ett år med pandemin-restriktioner. En dålig arbetsmiljö med kass ergonomi (läs; hemma i köket) så är det precis vad som är förväntat.

Hagabadet möter upp efterfrågan och öppnar upp med fler massagerum centralt mitt i stan. Helgen den 22 maj öppnade vårt senaste tillskott av behandlingsrum på Hagabadet Drottningtorget. Totalt kan vi nu erbjuda massage med PureRelax på tre ställen i Göteborg.

Dessutom kompletterar vi med mer mobilfri yta för avkoppling och vila. I behandlingsavdelningens lounge erbjuder vi vilstolar med gungande effekt som effektivt lugnar. Som extra komplement är en Calibreath som är en typ av luftfuktare som efterliknar atmosfären i skogen. Syftet är att hjälpa stressade människor att slappna av.

Tips och verktyg för bättre avkoppling

När du tar en behandling på Hagabadet så får du så mycket mer än 50 min massage. Vi tror på handkraft för att boosta kroppens egna Må-bra-hormon Oxytocin. Under en massagebehandling så hjälper massageterapeuten till med det. Men du har själv många hjälpmedel och upplevelser för att förstärka nyttan av din massage och din investering i både tid och pengar.

Vila är helt enkelt inget man ska slarva bort, säger Helene Johansson Wow Experience manager på Hagabadet. Många vet tyvärr inte om hur viktigt det är att investera sin tid i just avkopplingen före och efter massagen.

I din massagebehandling ingår följande aktiviteter/hjälpmedel som har till syfte att boosta dig oavsett vilket Hagabadet du än väljer:

Värme – många olika sätt att värma upp kroppen på djupet. T ex varma bad, bastubad, IR-värme men även t ex fotbad med salt. På behandlingsbänken har du värmetäcken och varma handdukar.

Växla mellan Värma och Kyla – genom att växla mellan värme och kyla så väcker du kroppens egen förmåga att läka.

Vila – gungstol som vaggar dig till vila och lugnar. En form av aktiv vila som inte är sova. Fast somnar du så gör det inte heller. Det bara visar att du är verkligen är avkopplad. Vil-sängar, kuddar och soffor ger möjlighet att vila och verkligen inte göra något alls.

Vatten – dricka vatten är bra. Bada är skönt, duscha och växla mellan varmt och kallt väcker kroppen. Duscha och känn dofter, ljus och växla mellan hårt och mjukt. Eller hoppa in i vår Göteborgsdusch som är lite mer en rolig blinkning till vår stad.

Vi har guider och program som ingår för att du ska kunna göra din PureRelax på egen hand.

För mer information kontaktar du Helene på mejladress helene.johansson@hagabadet.se

Fler artiklar

/
Inspiration, Okategoriserad

Sarah: ”Nu kan jag slappna av”

Sarah har tagit en kur med sex Emsella®-behandlningar på Hagabadet Hagas VitalityLab. Redan efter andra Emsella-behandlingen fick jag bättre kontakt med bäckenbottenmuskulaturen, längre upp och djupare in. Detta gjorde i sin…

/
Inspiration, Okategoriserad

Rollmassagen har gett stor effekt

Rollermassage är en metod som bygger på kinesisk medicin. Den Roller som finns på Hagabadets Vitality Lab är också utrustad med infraröd värme, vilket ger extra stimulerande och läkande effekt.  

/
Inspiration, Okategoriserad

Maria ”Hagabadet är mitt andra vardagsrum”

Rörelse och träning är lika viktigt för Maria som balans i livet. Hon besöker Hagabadet även för vila och avkoppling. ”Hagabadet är min återhämtningsplats, min oas i en hektisk vardag”

Läs fler artiklar Till aktuellt