2021-12-08 / Nyhet

Hagabadet 145 år!

Hagabadet fyller 145 år

Efter decennier av kolerapandemier öppnades portarna till Renströmska bad & tvättanstalten den 9 december 1876. Badet invigdes till donator Sven Renströms minne och hans ord till Göteborgs stad var att hans förmögenhet skulle användas till Hälsovården, Sundheten och Snyggheten.

Nu, den 9 december 2021, ljuder Renströms ord extra högt inne på Hagabadet. Ägarfamiljen Johansson och över 250 medarbetare arbetar helt i enlighet med Renströms sista önskan. Ett arbete som, i skuggan av pandemin, är högst aktuellt idag.

Visionen från 1876 fortfarande aktuell

Varje dag arbetar vi med att förbättra göteborgarens hälsa och välbefinnande på många olika sätt. Det vi vet idag 145 år senare är att vi kan genom god hygien, sprita händerna och med vaccin möta dagens pandemier, men också genom att erbjuda stor hjälp åt dagens kanske ännu större pandemi, psykisk och fysisk ohälsa, stress och möjligheten att se människan i ett holistiskt perspektiv.

Genom att vara experter inom dessa områden och med hjälp av forskning validera nya kunskaper kan Hagabadet vara den aktör som fortfarande följer Renströms vilja. Renströmska bad & tvättanstalten bytte 1997 namn till Hagabadet men fokus på god hälsa bestod. Nytta och njutning med balans mellan rörelse och vila.

Signaturdoft i Renströms ära

I samband med 145 års jubileet har Hagabadet tagit fram helt nya ekologiska, veganska produkter för kroppens behov. ”Vårt klimatarbete ligger väl i Renströms vilja då vi nu slipper skeppa produkter över Atlanten. Vi tillverkar nu lokalt i Högsbo.” säger Helene Johansson, ägare till Hagabadet AB.

Livskvalitet i det långa perspektivet

Helene och Pelle Johansson har i många år arbetat med hållbarhet, hälsa och undvikande av sjukdom genom ambitionen att följa Renströms vision. ”Vi kan nu se att 145 år har passerat förbi och med det pandemier, krig och kriser men Hagabadet består. Vår familj arbetar med ett långt perspektiv och att om ytterligare 145 år skall Hagabadet stå som garant för kvalité, psykisk och fysisk hälsa, allt i en symbios där människan kan nå sin fulla potential.

Fastigheten förvaltas av Higab 

Vill du ha mer information? Kontakta oss.

Pelle Johansson, pelle.johansson@hagabadet.se  0706 610063

Bildmaterial: marknad@hagabadet.se

Fler artiklar

/

4 knipövningar för stark bäckenbotten

Det kan ta tid att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur. Här listar vi 4 övningar för att bygga upp en starkare bäckenbotten.

/

Hagabadet vinner internationell spa-tävling

Hagabadet Haga tar stolt emot två prestigefyllda utmärkelser vid årets World Luxury spa Awards-gala 2023.

/

Våra 5 bästa julklappstips

Här är julklapparna du hinner köpa och få hem innan julafton. Vi har samlat våra 5 julklappstips som passar till nära och kära.

Läs fler artiklar Till aktuellt