Hagabadet öppnar premiumspa med Radisson Blu Scandinavia Hotel

31 mars, 2017 |

Anrika Hagabadet expanderar och startar ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia Hotel mitt i centrala Göteborg. En stor renovering av hotellets lokaler mot Östra Larmgatan är på gång för att skapa en unik miljö med fokus på spa, yoga, behandlingar samt styrketräning, allt med premiumkänsla.
 
Valet att nyetablera sig på just Radisson Blu Scandinavia Hotel är helt klockrent enligt Pelle Johansson VD på Hagabadet AB.
 
”Vi letade efter en historisk plats för vår expansion. Många faktorer spelade in och Scandinavia Hotel uppfyllde alla dem. Platsen skall vara väl känd i Göteborg och ha rätt förutsättningar för ett spa. Här finns en spännande historia med gamla vallgravsmurar och kasematter där soldaterna satt och väntade på dansken redan på 1600 talet. En riktig skatt!” säger Pelle entusiastiskt.
 

Hotell i förvandling

Radisson Blu Scandinavia Hotel är inne i en spännande fas. Hela hotellet renoveras och snart står hälften av alla 351 hotellrum klara. I vår släpps de unika sviterna med balkonger mot Drottningtorget. Därefter står lobby, restaurang och bar på tur. Hit vill man locka göteborgare och resande med ett nytt spännande koncept.
 
”Det går undan kan man säga. Här händer nya spännande saker varje dag och att vi nu får möjlighet att välkomna anrika Hagabadet till våra historiska lokaler är fantastiskt, säger Jessica Rivle hotelldirektör på Radisson Blu Scandinavia Hotel.
 
Hagabadets önskan att sprida yoga och spaupplevelser i premiumsegmentet tror vi kommer uppskattas av såväl tillresande hotellgäster som besöker Göteborg samt göteborgaren på hemmaplan.
 
Hagabadet har över 4000 medlemmar i Göteborg och branschens lägsta kundavhopp där fler medlemmar börjar än slutar. Vi behöver expandera vårt kunnande kring yoga, spaupplevelser, behandlingar och personlig träning vilket trötta och stressade Göteborgare verkar ha ett omättligt behov av, konstaterar Pelle.
 
Hagabadet investerar tillsammans med Radisson Blu Scandinavia Hotell. Uppdraget att förverkliga konceptet i miljöer och logistik har gått till New Order Arkitektur med arkitekterna Viktor Alm och Frida Sjöstam .
 
Beräknad byggstart är i juni och invigningen hoppas vi är den 9 december, samma dag som Hagabadet slog upp portarna 1876. Donatorn Sven Rehnströms dröm om ett hälsosammare Göteborg lever vidare i Hagabadets visioner. Från och med december kommer kassematten åter att husera Göteborgarna fast denna gång med nytta och njutning.
 
Detta är Hagabadets andra satsning utanför det anrika badet i Haga. 2015 öppnade Hagabadet Spa & Yogastudio i Sannegården i expansiva Älvstranden.
 

Om Kasematten

En kasematt är en murad och med bombsäkert tak försedd hålbyggnad avsedd till en skyddad uppehållsplats för besättning och förråd. På den plats där Radisson Blu Scandinavia nu ligger låg den norra flanken av bastionen Carolus Nonus Rex vars båda faser fortfarande sträcker sin spets mot Vallgraven och Trädgårdföreningen. Befästningsverken skulle rivas enligt beslut av Gustav IV Adolf på Gripsholms Slott i februari 1808. Marken såldes och i köpekontrakten föreskrevs att köparen skulle riva befästningen mot att han fick använda stenen som byggmaterial i sin byggnad. Med tillämpning av denna klausul har delar av den sten som fanns under marken använts till att bygga kasematten som idag är belägen rakt under Radisson Blu Scandinavia Hotel. Granit som använts till befästningen och kassematten bildades under urtiden.