En bit Hagabadet hemma i badrummet

15 december, 2021 |

Såklart att ett bad som Hagabadet ska ha sin egen produktserie för tvagning. Grunden i verksamheten är huset som byggdes 1876 som en del av att få bort Lort-Sverige.

 

Utvecklad och formad i Göteborg

Mitt under pandemin togs beslutet att det var det dags att ta fram en egen produkt i Sverige, med svensk kunskap och med så korta transporter som möjligt. Vi har lyckats väl så bra, skrattar Helene, nu har vi både produktutveckling, tillverkning, förpackning i Göteborg.

Produktserien lanserades i samband med att Hagabadet firade 145 år den 9 december.

 

Äkta vara och unikt

Ambition från början var att vi skulle utgå från det genuina som är Hagabadet; tradition, äkta och rejält. Vår donator Sven Renström som verkade på 1800-talet fick sätta ord på vårt produkttema. Han donerade nämligen sin förmögenhet med orden; Snyggheten, sundheten och hälsovården.

 

Hållbart och naturligt

Vår serie består av hårschampo, hårkur, tvål för hela kroppen och kroppslotion. Produkterna är veganska och innehåller inga sulfater, inga silikoner eller microplaster. Dessutom innehåller de bara äkta eteriska doftoljor och är helt utan färgämnen.

 

Att utveckla en egen produkt ger bättre kontroll på transporter och lager. En stor bidragande orsak är att vi tar bort transporten över Atlanten och kan ha lager i Frölunda. Och det allra roligaste är såklart att få sätta Hagabadets prägel på det vi gör. Från blandningen av de eteriska oljorna till känslan i formula och förpackning.

 

Helhetshälsa inifrån och ut

– Dessutom gillar jag djupet i aromaterapins lära och sättet att holistisk förhålla sig till människa och natur och främja kroppens egen intelligens till läkning och hälsa, säger Helene. Detta har vi tagit fasta på det i vår produktutveckling.

 

Nästa steg är att ta fram ett refillsystem för att komma till oss och fylla på sina flaskor. Vi får se när vi får löst det. För det är iallafall en fin dröm som jag ska göra vad jag kan för att förverkliga, avsluta Helene, produkt- och konceptutvecklare samt ägare Hagabadet.

 

Våra samarbetspartners i Göteborg är:

Produktutveckling och produktion Ingrid K och Grazette

Förpackningsdesign och tryck Formad ad Eva Lind och Typoprint

Läs mer>>

 

Produktserien säljs endast i Hagabadets egna butiker och används på våra klubbar.

 

Vår doft är en blandning av de eteriska oljorna:

  • Lanvendel
  • Apelsin
  • Geranium
  • Frankincense

Kontakt: helene.johansson@hagabadet.se