Deltagarrekord då 900 yogaentusiaster samlades i Botaniska trädgården

22 juni, 2016 |

På kvällen tisdagen den 21 juni, när solen stod som närmast, samlades närmare 900 människor i Botaniska trädgården i Göteborg för att yoga tillsammans. Den stora gräsmattan runt paviljongen var fylld till brädden med yogamattor och stämningen var god, inte minst hjälpt av det fina vädret.
 
Det var Hagabadet som fortsatte sin tradition att ordna utomhusyoga i sommartid. För andra året i rad höll man till i Botaniska trädgården, och för andra året i rad slog man publikrekord.
 
– För varje yoga vi ordnat har antalet deltagare vuxit, från runt femtio första gången till förra året då vi slog rekord på över sexhundra personer. Det rekordet slog vi ordentligt vid tisdagens yoga. Vi räknade till 882 deltagare denna gång, säger Andreas Hallgren, marknadschef på Hagabadet.
 
Yogan började vid 21-tiden och under dryga timmen ledde yogaprofilen Kitty Strand alla deltagarna genom en yoga som stämningsfullt ackompanjerades med livemusik och sång av Isa Karlsson och Samuel Sjunnesson, alla tre välkända från Hagabadets tidigare yogaevenemang.
 
– Det är väldigt roligt att se att så många söker sig till vår yoga. Stämningen var fantastisk och glädjen hos deltagarna gick inte att ta miste på. Det var också roligt att se hur nybörjare och avancerade yogis var med på samma yogaresa under kvällen, fortsätter Andreas.
 
För den som vill fortsätta yoga utomhus ordnar Hagabadet kostnadsfria yogaklasser på bryggan i Sannegårdshamnen under flera söndagar under sommaren. På Hagabadet i city flyttas också gärna ordinarie yogaklasser ut på takterrassen när vädret inbjuder.
 

Om Hagabadet

Hagabadet har sin grund på 1870-talets Göteborg och ett arbete med att göra göteborgarna friskare. Det arbetet fortsätter även idag. Hos Hagabadet blandas historiska miljöer med modern teknik och aktuell klokskap kring träning och hälsa för att ge våra medlemmar, gäster och alla göteborgare ett bättre och längre liv. Våren 2015 öppnades systerklubben Sannegården Spa & Yogastudio, med yoga, spa och restaurang, i Sannegårdshamnen på Hisingen.
 
Med över 80 klasser i veckan och ett stort utbud av yogaformer är Hagabadet störst på yoga i Göteborg och i Sverige. Flera av stadens stora yogaprofiler har också sitt hem på Hagabadet. På klubbarna finns både yoga- och hotyogasalar, och när vädret tillåter ges ofta yoga utomhus på Hagabadets terrass eller på Sannegårdshamnens bryggor. Sedan flera år har utomhusyoga även arrangerats i Slottskogen och, som nu, i Botaniska trädgården.