Da Matteo öppnar nytt kafé i samarbete med Hagabadet.

25 oktober, 2018 |

Nu har da Matteo slagit upp portarna på ytterligare ett kafé i Göteborg. – Hagabadet är en historisk göteborgsadress, som passar oss perfekt, säger Christofer Landström, VD da Matteo.
 
Lokalerna vi är i betyder mycket för oss. Vi har inga färdiga koncept som vi sätter in, utan vi skapar ett nytt unikt kafé utifrån förutsättningarna på just den platsen. Så blir det även på Hagabadet, och vi kommer att fortsätta utveckla konceptet allteftersom vi lär känna Hagabadet och våra gäster här. Det som alltid kommer finnas hos oss är kaffe från vårt rosteri, bröd och bakverk från vårt bageri, samt goda sallader och mackor – allt med kvalitet och smak i fokus. Sen får vi se, Hagabadet har ju en hälsoprofil, det kan komma att märkas i vårt sortiment också förstås.
 
För att skapa da Matteokänsla och samtidigt behålla det unika med Hagabadet har lokalerna genomgått en renovering.
 
– Som alltid tar det ju längre tid än vad man tänkt sig, säger Pelle Johansson, VD på Hagabadet. Men nu flyttar da Matteo in i huset det är vi glada för. Vi har alltid gillat da Matteo och när det blev aktuellt med att hitta en samarbetspartner så ringde vi upp. Jag tror faktiskt att vi gillade varandra från första stund. Da Matteo passar bra ihop med oss, de är noga med hantverket och kvalitet, precis som vi. Och jag gillar kaffe!
 
Kaffet är kärnan i da Matteo. De köper specialkaffe som hanteras med stor noggrannhet och plockas för hand när varje bär är moget. Jo, kaffe är ingen böna från början, berättar Christofer, det är ett bär, och kaffebönan är själva kärnan, som man sedan rostar och mal.
 
­– Vi köper kaffe från olika ursprung – Östafrika, Sydamerika och Centralamerika, det mognar ju vid olika tider och vi köper det som är i säsong. Sen kommer det till oss och vi rostar det i vårt rosteri. Vi rostar relativt ljust, där den naturliga smaken från varje kaffe får komma igenom, istället för att tillsätta rosttoner genom att rosta hårt.
 
Christofer Landström ansvarar för rosteriet. Han är också är regerande svensk mästare i koppning. Koppning – det är kaffeprovning, en hel vetenskap och en ritual som inte står vinprovning efter.
 
– Vi koppar nästan varje dag, säger Christofer. Det är en del av kvalitetskontrollen hos oss. Så att vi kan garantera våra gäster ett förstklassigt kaffe, en del av upplevelsen. Så ska det bli även på Hagabadet!