Power Plate – för effektiv och skonsam träning

Ett träningsredskap som är nytt hos oss på Hagabadet Haga är Power Plate, det är ett redskap som använder sig av starka vibrationer för att nå djupt in i musklerna. Detta träningsredskap går utmärkt att använda sig av oavsett vilken nivå du ligger på i din träning. Den ger många olika fördelar som är bra för kroppen och som hjälper till att maximera din träning. Genom att använda sig av en Power Plate när man tränar använder man cirka 50% mer muskelmassa vilket resulterar i en mer effektiv träning.
 
Power Plate går att använda till allt från uppvärmning, stretch, styrka, balans och avslappning. Det är ett perfekt träningsredskap att använda sig av både på gymmet och i gruppklasser som hålls ute i anläggningen.
 

Effektiv träning genom Power Plate

Det finns många fördelar med att använda vår Power Plate. Genom att använda den regelbundet i sin träning kan det resultera i att du blir mer avslappnad i dina muskler samt mer rörlig. Det är även bra att använda sig av detta träningsredskap vid rehabilitering då det förstärker varje naturlig rörelse och ökar muskelaktiviteten samt blodcirkulationen.
 
Detta träningsredskap kan användas av alla oavsett ålder och är perfekt för dig som är stel eller som utövar någon form av rehab. Är du gravid ska du undvika att använda denna träningsutrustning då det inte finns några studier på om det är skonsamt eller ej.
 

Fördelar

Genom att använda detta träningsredskap får du en bra och effektiv träning på gymmet. Den hjälper till att aktivera muskler som du annars inte aktiverar genom vanlig träning. Den gör även så att du får:

  • Förbättrad blodcirkulation
  • Ökad muskelstyrka
  • Ökad bentäthet
  • Bättre rörlighet
  • Bättre stabilitet och balans
  • Är skonsam mot stela leder och ligament
  • Ökad förbränning
  • Minskning av stresshormoner

 

Power Plate hos oss på Hagabadet Haga

Power Plate är ett nytt träningsredskap hos oss på Hagabadet Haga. Vi har valt att ta in detta fantastiska redskap då vi tror det kommer gynna och vara roligt för många av våra medlemmar. Alla är välkomna att prova på vårt nya träningsredskap ute i gymmet. Vi kommer även införa det på våra Body Circle pass, vilket vi tror kommer vara väldigt uppskattat.
 

Övningar för en mer effektiv träning

Det går att utföra många olika och effektiva övningar på en Power Plate, skulle du ha begränsad rörelseförmåga fungerar det utmärkt att endast stå på den med vibrationer för att få ökad muskelstyrka.
Det här är exempel på 6 övningar som går att utföra på vår Power Plate ute i gymmet och som kan dyka upp på Body Circle klasserna.
 

Armövning på Power Plate
Armövning på Power Plate

Tricepsövning på Power Plate
Tricepsövning på Power Plate
Höftlyft på Power Plate
Höftlyft på Power Plate
Enbenshöftlyft på Power Plate
Enbenshöftlyft på Power Plate
Magövning på Powe Plate
Magövning på Powe Plate
Magövning på Power Plate
Magövning på Power Plate