Nytta & Njutning

 

Stark, glad och gravid

På Hagabadet har vi skapat en unik möjlighet att ta hand om dig som gravid och ditt barn i magen. Det här är din tid i livet att ge dig själv det du behöver för att må bra. Graviditet är tufft för kroppen, och hos oss finner du kurser, träning och behandlingar – allt anpassat för dig som blivande mamman.

 

I trygga händer hos oss

Våra terapeuter och instruktörer har utbildning i vad som gäller för gravida, med de speciella krav som ställs, och våra program för gravida är säkerställda av barnmorska och sjukgymnast. Som blivande mamman kan du komma hit och känna trygghet i att vi vet vad vi gör.

 

På Hagabadet finner du

Behandlingar som passar dig som är gravid

Avkopplande bad, lugna bastubad, gungande spafåtöljer och mjuka duschar. Under din tid som gravid är det en fördel att ge dig själv stunder där du slappnar av och låter kroppens eget ”må-bra-hormon” göra jobbet. Det frisätts t.ex. vid lugna bad, massage, beröring och avslappning.

 

Karolinska Institutets studier visar att gravida som har lägre halter av stresshormon får färre komplikationer i samband med förlossningen. Dessutom minskar risken för tidigt födda barn och låg födelsevikt.

 

Träning för dig som är gravid

För dig som väntar barn anordnar Hagabadet speciella kurser så att du ska kunna förbereda dig och kunna slappna av före, efter och under förlossningen. Hagabadet erbjuder anpassad träning, gravidyoga och avkoppling i små grupper både på land och i vatten. I alla våra kurser för gravida ingår alltid tillgång till spa och relax för avkopplingens skull.

 

Gravidyoga

Gravidyoga är yoga utvecklad för att ta hand om och stötta dig fysiskt samt mentalt under din graviditet. Gravidyogan hjälper dig att slappna av och finna ro inför förlossningen. Gravidyogan lugnar men stärker också kroppen i din graviditet. Den kan även lindra eventuella upplevda smärtor under graviditeten. Som deltagare i våra gravidkurser får du även möjlighet att gå på en föreläsning med barnmorskan Elisabeth Frisk, se de aktuella starter här >>

 

Vattenyoga gravida

Vattenyoga för gravida både lugnar och stärker kroppen för att kunna förberedas inför förlossningen. På så sätt kommer den att kunna samla kraft för att snabbt återhämta sig efter graviditeten. Fokus ligger på avslappnande rörelser, andningsövningar och stärkande positioner som är bra för dig och barnet.

 

Vattengymnastik för gravida

I vår 33-gradiga pool tränar du kondition, styrka och avslappning tillsammans med andra gravida kvinnor. Vattengympa är en skonsam träningsform för dig som är gravid, I vattnet blir du viktlös och avlastar dina leder. i anslutning till varje tillfäle har du tillgång till varma bad, aromabad och relax.

 

Anpassad träning med PT

Går det att fortsätta träna som förut? Eller vad kan jag träna som gravid? Under graviditeten genomgår kroppen stora förändringar och träningen behöver anpassas. Och efter graviditeten tar våra PT’s vid och hjälper dig komma igång att på nytt bygga upp styrka och stabilitet.

Med hjälp av våra specialutbildade PT’s får du hjälp med den bästa träningen för dig, för under och efter graviditeten. Välkommen att kontakta oss med funderingar kring anpassad gravidträning.

Inspirerande läsning