2024-02-23 / Inspiration

Vagga dig till välmående

Har du upplevt våra vaggande fåtöljer eller gungor ännu? Inte bara är det skönt och avslappnande, det främjar också välmåendet. Vi har sammanställt några tips om varför dessa gungor är så fördelaktiga för ditt välbefinnande.

Främjar avslappning och sömn

Vaggning har en lugnande effekt på nervsystemet och kan hjälpa till att minska stress och ångest. Genom att vagga kroppen stimuleras det parasympatiska nervsystemet, vilket leder till avslappning och förbättrad sömnkvalitet. Många upplever att vaggning kan hjälpa dem att somna snabbare och få en djupare och mer återhämtande sömn.

Lindrar spänningar och smärta

Vaggning kan hjälpa till att lindra muskel- och ledsmärta genom att främja blodcirkulationen och minska muskelspänningar. Det kan vara särskilt fördelaktigt för personer med ryggproblem, fibromyalgi eller andra kroniska smärttillstånd.

Förbättrar balans och proprioception

att förbättra balans och proprioception. Proprioception är förmågan att uppfatta och känna kroppens position och rörelser utan att vara beroende av synsinnet. Det är en av de så kallade ”sinnena” och gör det möjligt för oss att ha en inbyggd känsla av var våra kroppsdelar befinner sig och hur de rör sig i förhållande till varandra och omgivningen. Detta kan vara särskilt värdefullt för äldre vuxna och personer med balansproblem eller nedsatt rörlighet.

Stimulerar hjärnans aktivitet

Vaggning kan påverka hjärnvågorna och öka aktiviteten i hjärnan. Det har visats att vaggning kan öka alfavågor, vilket är förknippat med ett avslappnat och meditativt tillstånd. Detta kan bidra till att förbättra fokus, koncentration och kreativitet.

Ökar känslan av välbefinnande

Vaggning utlöser frisättningen av dopamin och serotonin, vilket kan leda till ökad känsla av välbefinnande och glädje. Det är en naturlig och behaglig metod för att minska stress och förbättra humöret.

Fler artiklar

/
Inspiration, Okategoriserad

Rollmassagen har gett stor effekt

Rollermassage är en metod som bygger på kinesisk medicin. Den Roller som finns på Hagabadets Vitality Lab är också utrustad med infraröd värme, vilket ger extra stimulerande och läkande effekt.  

/
Inspiration, Okategoriserad

Maria ”Hagabadet är mitt andra vardagsrum”

Rörelse och träning är lika viktigt för Maria som balans i livet. Hon besöker Hagabadet även för vila och avkoppling. ”Hagabadet är min återhämtningsplats, min oas i en hektisk vardag”

/
Inspiration, Okategoriserad

Det röda ljusets effekt på rosacea

Huden känns bra i flera dagar efter en rödljusbehandling. För bästa effekt på det allmänna måendet och energinivåerna bör behandlingar med Rött ljus tas i en sammanhängande kur.

Läs fler artiklar Till aktuellt