FAQ Category: Vanliga frågor om friskvårdsbidrag

Har du frågor kring hur friskvårdsbidrag fungerar på Hagabadet? Läs bland vanliga frågor och FAQ’s.

2023-10-17

Kan jag ge bort min friskvårdsmassage till någon annan?

Nej, friskvård är personligt och det är endast du som kan nyttja denna. Friskvårdsbidrag är ett personligt bidrag från din arbetsgivare.

2023-10-17

Går det bra att använda friskvårdsbidraget hos er?

Ja, det går bra att använda friskvårdsbidraget för t.ex. medlemskap/träningskort samt massage och entré,

2023-07-07

Kan jag betala en ansiktsbehandling med friskvård?

Nej, Skatteverket godkänner inte ansiktsbehandling för friskvårdsbidraget, du kan däremot boka massage hos oss för detta.

2023-06-09

Friskvård genom Edenred, hur gör man?

För dig som har friskvårdsbidrag via Edenred är det enkelt att nyttja pengarna på Hagabadet. Hitta till Edenred här >>  

2023-06-09

Friskvårdsbidrag via Wellnet – hur gör man?

Du gör en beställning i Wellnet’s portal som du fått av din arbetsgivare. Bekräftelsemejlet du får är din värdehandling som du har med dig när du besöker oss. Hitta till Wellnet här >>. Tidsbokning för vald tjänst bokar du hos oss på tel 031 600 600.  

2023-06-05

Friskvårdsbidrag via ePassi – hur gör man?

Före ditt besök hos oss behöver du ladda ner appen ePassi. Du kan sedan välja mellan tre olika sätt att göra ditt köp. På plats i vår reception registrerar du ditt köp i ePassis app och visar upp köpet på plats hos oss, koden du får i appen är giltig i 15 minuter. Det finns även möjlighet att köpa en voucher hos ePassi som är giltig i 15 dagar, köp görs sedan hos oss på plats inom 15 dagar. Du kan även välja att göra köp av utvalda friskvårdsaktiviteter direkt i ePassis app/portal med en giltighetstid på 6 mån, boka sedan vald tjänst hos oss på tel 031 600 600 och ta med dig din orderbekräftelse vid besök. Till ePassi >>

2023-06-05

Friskvårdsbidrag via Benify – hur gör man?

Du gör en beställning i Benify´s portal som du fått av din arbetsgivare. Bekräftelsemejlet du får är din värdehandling som du har med dig när du besöker oss. Hitta till Benify här >>. Tidsbokning för vald tjänst bokar du hos oss på tel 031 600 600.  

2023-06-05

Finns det olika betalningsalternativ för friskvårdsbidrag?

Ja. beroende på hur din arbetsgivare har valt att det ska fungera på din arbetsplats med friskvård och friskvårdsbidrag så fungerar det på lite olika sätt. Först och främst så är det din arbetsgivare som bestämmer vad du kan göra i förhållande till nuvarande skatteregler.

2023-06-02

Kvitto till arbetsgivaren?

Är du redan medlem och vill ha kvitto på del av kostnaden för ditt medlemskap? Logga in på mina sidor, sök upp dina abonnemang och klicka på de tre små punkterna till höger för att generera ett betalningsintyg.

2023-06-02

Kan man delbetala medlemskap med friskvårdsbidrag?

Vill du delbetala ett nytt medlemskap så kontaktar du våra medlemsrådgivare som hjälper dig i samband med att du tecknar ett medlemsavtal.