2024-04-24 / Inspiration

Jag älskar kyla och kryo gör mig både pigg och lugn

Mikael, 46, Talar sig varm om Kryoterapi: ”Jag älskar kyla och kryo gör mig både pigg och lugn”

Mikael Brogren gillar kyla. Mer specifikt älskar han bytet mellan varmt och kallt. Sedan Hagabadet öppnade Vitality Lab i november 2023 har han redan tagit över 23 kryobehandlingar. 

– Det var när jag deltog i en guidad fjällvandring i Sarek förra året som jag upptäckte kylans positiva effekter. Att sova i tält i 30 minusgrader i åtta nätter blev en ögonöppnare och jag blev nyfiken på att fortsätta utforska hur växlingar mellan kyla och värme påverkar min kropp, min hälsa och mitt välbefinnande, säger Mikael.  

Utomhusliv är en bärande ingrediens i Mikaels liv. Han försöker sova utomhus flera gånger per månad. Det har hänt att han sovit i sovsäck i 15 minusgrader och under hösten 2023 sov han i tält utomhus varje helg i tio veckor. 

– Att sova utomhus är underbart, det borde fler testa. Jag har en Facebook-grupp som heter Tält & Brasa, där kan man följa mig och få inspiration.  

Första gången Mikael provade kryoterapi var han först lite spänd, men kroppen ställde snabbt om inne i kabinen.  

– Så fort jag klev ut efter min första treminutersbehandlning kände jag ruset; i kroppen, i blodet och mentalt. Samtidigt kände jag ett stort lugn. 

Balans mellan rörelse och vila, aktivitet och avkoppling 

Mikael började med en ny veckorutin på Hagabadet. Kryobehandling är bara en del av hans investering i sitt eget vardagsvälmående. 

– Kryo är en del av en helhet. Mina veckobesök på Hagabadet börjar med kryobehandling i Vitality Lab, följt av vila och te. Sen bastar jag i ungefär en timma, tar ett dopp i Romerska badet, bastar ytterligare tio minuter och avrundar med ishink. Efter detta unnar jag mig vila i någon av Hagabadets rogivande miljöer, läser en bok i en hängfåtölj eller sitter lite i rödljus-rummet. 

”Jag vill föra med mig lugnet ut i vardagen” 

För Mikael är kryo numera en självklar del av en hälsosam veckorutin.  

– Det är så lätt att fastna i ett stressigt ekorrhjul, man bara springer på och jäktar. Efter kryobehandlingen infinner sig ett stort lugn, som jag tar vara på och uppskattar. För mig bevarar kryobehandlingen en lugn känsla länge. 

Att kryobehandling ger goda effekter på träning är en av anledningarna till att fler och fler börjar. 

– Jag har alltid varit en hälsomänniska och tränar mycket, ungefär fem timmar gym per vecka. Sen jag började med kryo har jag kunnat träna mer och fått bättre effekt.  

Kyla gör gott för sömnen och immunförsvaret

En god sömn är en förutsättning för god helhetshälsa. Trots att Mikael sällan haft problem med sin sömn upplever han att han nu sover ännu bättre.  

– Jag sover extra gott natten efter kryo. Och jag har inte varit sjuk en enda gång sen jag började med behandlingarna. Alla runtomkring har varit sjuka, inte jag. Och piggheten är verkligen påtaglig! 

”Kryo är en bra hälsoinvestering”

För Mikael är hälsa och frihet det viktigaste i livet, allt annat är sekundärt. 

– Tack vare att jag investerar tiden på Hagabadet varje vecka, med kryo, bastu, bad och vila, får jag ut mer av livet. 

Fler artiklar

/
Inspiration

Sarah: ”Nu kan jag slappna av”

Sarah har tagit en kur med sex Emsella®-behandlningar på Hagabadet Hagas VitalityLab. Redan efter andra Emsella-behandlingen fick jag bättre kontakt med bäckenbottenmuskulaturen, längre upp och djupare in. Detta gjorde i sin…

/
Guide, Inspiration

7 tips för en härlig sommar i Göteborg

Upptäck våra 7 tips för en fantastisk sommar fylld av avkoppling på våra tre oaser.

/
Guide, Inspiration

7 tips på Mors dag presenter 2024

Den 26 maj firar vi mors dag. Skäm bort mamma eller den blivande mamman med en avkopplande stund på Hagabadet.

/
Inspiration

Jag älskar kyla och kryo gör mig både pigg och lugn

Mikael började med en ny veckorutin på Hagabadet. Kryobehandling är bara en del av hans investering i sitt eget vardagsvälmående. Sedan Hagabadet öppnade VitalityLab i november 2023 har han redan…

Läs fler artiklar Till aktuellt